Její slova o islámu urazila tureckého velvyslance a rozběsnila muslimy. Podívejte se, co pak Klára Samková předvedla při policejním výslechu

08.07.2016 19:11

Advokátka Klára Samková, jak se říká, píchla do vosího hnízda, když v debatě s názvem „Máme se bát islámu“, pořádané na parlamentní půdě, srovnala islám a nacismus. To se ani trochu nelíbilo tureckému velvyslanci v Česku, který ihned poukázal na to, že hanobení víry je trestným činem i v České republice. Klára Samková byla v této záležitosti podat vysvětlení na policii a server ParlamentníListy.cz má k dispozici výslech Samkové. Takto probíhal.

Její slova o islámu urazila tureckého velvyslance a rozběsnila muslimy. Podívejte se, co pak Klára Samková předvedla při policejním výslechu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

Klára Samková poskytla serveru ParlamentníListy.cz záznam výslechu na policii. Dostavila se, aby podala vysvětlení ve věci údajného hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, jehož se měla advokátka dopustit tím, že v diskusi na půdě sněmovny srovnala islám a nacismus. Již byly zahájeny úkony trestního řízení. Bylo zahájeno, přestože si je policie podle protokolu vědoma svobody projevu panující v České republice a plně toto právo ctí.

Samková si v rozhovoru s policistou trvala na svém. „Sledovala jsem tím to, co jsem skutečně řekla, totiž že jsem přesvědčena o tom, že islám je ideologie, která se za náboženství pouze skrývá, ale která je nebezpečná pro celé lidstvo a jeho další vývoj,“ prohlásila. Má za to, že pojem náboženství je ve spojitosti s islámem používán jen proto, že se tato ideologie zrodila v 7. století a nazvat ji náboženstvím byl způsob, jak ji rozšířit.

Ve 20. století ale světlo světa spatřily dva politické režimy stavějící na společensky nebezpečných základech. Tyto ideologie se rozšířily v nemalé části světa, a přece je nenazýváme náboženstvím. „Nejdůležitější je shoda v základních společenských rysech, kterou tyto tři ideologie mají: prvním je nedodržování lidských práv a pohrdání jednotlivcem, druhá shoda je existence vyvolené třídy, rasy a pohlaví. A třetím je kult násilí,“ doplnila dáma. Pokud by snad ještě policisté pochybovali, zda je srovnání těchto tří ideologií namístě, Samková připomíná, že za homosexuální styk podle islámu hrozí smrt, v nacistickém Německu za to hrozil koncentrační tábor a v Rusku, což je nástupnický stát Sovětského svazu, je homosexualita trestná dodnes.

Ve jménu islámu jsou ponižovány ženy a jsou páchány teroristické útoky, za které jen v roce 2016 zaplatily po světě životem tisíce lidí.

K dokreslení celé situace Samková dodává, že na debatu „Máme se bát islámu“ nebyli zváni velvyslanci islámských zemí, ale přišli. Samková je přesvědčená, že velvyslanci na debatu dorazili proto, aby dostali možnost ji ovlivnit, případně vyvolat v lidech obavy z otevřené debaty o islámu. Svým pozdějším jednáním turecký velvyslanec zasahoval do vnitřních poměrů České republiky. Tak to alespoň vidí Klára Samková.

„Jako občanska České republiky se cítím být islámem ohrožena a jsem přesvědčena, že jeho působení by mělo být na území ČR zakázáno,“ uzavřela podání vysvětlení policistům advokátka.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…