Jenny Nowak od Šafra: Podívejte se, jak Babiš nedodržuje sliby. Slíbil levnější pivo a přitom podražilo

07.04.2019 21:10

Česká spisovatelka a redaktorka Svobodného fóra, píšící pod jménem Jenny Nowak, se rozepsala o Babišových nesplněných slibech aneb podle jejích slov o AGROslibotechně v akci. Píše o tom server Forum24.cz.

Jenny Nowak od Šafra: Podívejte se, jak Babiš  nedodržuje sliby. Slíbil levnější pivo a přitom podražilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Premiér Andrej Babiš (ANO) podle ní kudy chodí, tudy slibuje. „Tolik, až to vypadá, jako by to byla záměrná taktika. V rychlém sledu chrlit takové množství nejnemožnějších slibů, že za chvíli už si pro ty nové nikdo nepamatuje ty předešlé, a ani ti, kteří jim v okamžiku vyslovení nadšeně tleskali, už se nezajímají, kde skončily, a nedožadují se jejich splnění. Účel byl splněn už samotným vyřčením – přineslo potlesk, chválu a volební hlasy,“ sdělila Nowak. 

Následně se zaměřila na sliby, které podle jejích slov nebyly splněny. Poukazuje například na slib zlevnění piva, které však ve skutečnosti podražilo. „Slib: Zlevníme energie i vodu. Skutečnost: Dojde ke zdražení,“ uvedla dále Nowak. A vzpomněla i na slíbené levnější potraviny, kdy však podle jejích slov dochází ke stálému zdražování.

Původní text ZDE.

Nejde zapomenout ani na slíbený stadion pro rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou. „Nejde to bohužel tak rychle, jak bych si představoval. Stát není firma,“ připomíná následně Nowak Babišova nedávná slova. 

„Je to záhada. V normálním osobním životě nemáme přece vůbec rádi, když si z nás někdo dělá dobrý den, slibuje, ale nedodrží. S takovými lidmi obvykle už pak nechceme mít nic společného, chápeme to jako podraz, zradu, prolhanost nebo přinejmenším nespolehlivost. Takovým známým už nevěříme, natož abychom na ně spoléhali. Rozhořčeně jim to právem od plic vytmavíme. Nesvěřili bychom jim ani plyšového medvídka. V politice to ale mnozí zjevně mají jinak. Politiky tohoto typu vynášejí do nebes, svěřují jim sebe, své děti, celou svou zemi a nadšeně jim házejí hlasy. Zdá se, že tu funguje nová divize holdingu (ve svěřenském fondu, jak jinak) – AGROslibotechna. A prosperuje. Zatím,“ uzavřela Nowak. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…