Jenže my to vyšťourali: Městská firma nakoupila bonbony za částku, za kterou byste mohli mít dva zájezdy kolem světa. A paletu rumu s sebou

05.01.2019 14:16

Dopravní podnik hlavního města nechal pořídit za stovky tisíc korun dárkové předměty prostřednictvím firmy MONT GROUP s.r.o. se sídlem v Kosticích. Spolupráci těchto dvou firem se věnujeme již delší dobu. V týdnu jsme informovali o objednávce skleněných modelů metra za 269.400 korun, dříve se jednalo například o pera Parker, hrnky, propisky či reklamní tašky s logem DPP.

Jenže my to vyšťourali: Městská firma nakoupila bonbony za částku, za kterou byste mohli mít dva zájezdy kolem světa. A paletu rumu s sebou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Anketa

Přispěl George Soros ke světovému dobru?

4%
96%
hlasovalo: 12441 lidí
Nyní máme k dispozici objednávku na reklamní předměty v hodnotě astronomických 413.300 korun. A co DPP za tuto sumu bez DPH obdržel (s daní hovoříme o více jak půl milionu korun)? Reflexní přívěsky, reflexní pásky, ovocné bonbóny a také bonbóny s příchutí multivitamin. Vše samozřejmě s logem DPP. Zřejmě se jednalo o vánoční dárky vzhledem k tomu, že objednávka byla ze dne 3.12.2018.

O ty evidentně nebyla v pražských dopravních podnicích nouze. Podle našich zdrojů si jenom během prosince minulého roku DPP objednal od firmy MONT GROUP s.r.o. dárkové předměty v celkové hodnotě 1 706 484 korun. Dalším objednávkám se samozřejmě budeme věnovat.

Na dost podivné hospodaření DPP upozorňovala naše redakce opakovaně. Našli jsme kupříkladu mnohonásobně předraženou fakturu firmy Hochtief, nebo podklady, kdy podnik vyplatil na bonusech pro tři zaměstnance neskutečných 6.060.000 korun.

Velkorysé odměny byly bývalým technickým ředitelem Janem Šurovským schváleny a proplaceny. Dotyčný Jan Šurovský se k všeobecnému překvapení do DPP vrátil, znovu bude fungovat jako technický ředitel.

Představenstvo Dopravního podniku na svém mimořádném zasedání zvolilo také nového předsedu představenstva Petra Witowského, jemuž byla svěřena pozice generálního ředitele DPP od 20. 12. 2018.

O tom, že právě Witowského nechá vedení Prahy řídit tento kolos, ParlamentníListy.cz informovaly rovněž jako první.

Závěrem dodejme, že v titulku uvedená cesta kolem světa vyjde u cestovky VIVA Travel na 185.990 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…