Jindřich Šídlo píše o předvolební kampani v Česku: To už je zvrhlé

13.08.2017 9:32

Komentátor serveru Seznam Zprávy Jindřich šídlo se v textu pro iRozhlas.cz vyjádřil k žádosti policie o vydání poslance Andrej Babiše (ANO) k trestnímu stíhání.

Jindřich Šídlo píše o předvolební kampani v Česku: To už je zvrhlé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Za pár týdnů nás v České republice čekají volby. Politici makají na plné obrátky a objíždějí celou republiku, aby mohli debatovat s největším počtem voličů. Teď ale do volební kampaně zasáhla i policie, když požádala Poslaneckou sněmovnu o vydání poslance Andreje Babiše k trestnímu stíhání. Nabízí se otázka, zda byl dobrý nápad požádat o vydání pravděpodobného příštího premiéra jen pár týdnů před volbami.

Kdyby policie se žádostí čekala až bude po volbách, vysloužila by si za to ostrou kritiku budoucí opozice, že nekonala, když měla. Nemluvě o tom, že by policisté museli čekat dost dlouho, protože v České republice jsou skoro pořád nějaké volby – volby do Sněmovny, volby do třetiny Senátu, volby do krajů, volby do Evropského parlamentu nebo třeba prezidentské volby.

Celý článek naleznete zde

Podle Jindřicha Šídla je ale důležitější jiná okolnost, která je s kauzou Andreje Babiše, ale i jiných politiků, spojená. Když je nějaký politik obviněn, říkává, že jde o politický proces a že se ho někdo pokouší zničit. Stačí si vzpomenout na to, jak se hájí někdejší hejtman David Rath. Babiš používá stejnou taktiku. Říká, že se vracíme do éry komunistické totality, kdy se dělaly procesy na objednávku.

Babiš už jednou podobnou taktiku použil. Když premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) oznámil demisi celé vlády. V českých denících vyšly Babišovy inzeráty, na nichž měl Babiš ústa přelepená páskou. V inzerátech také zazněla otázka, proč se někdo pokouší Babiše umlčet. A v Česku s touhle taktikou slaví úspěch.

„V Česku uvažujeme ještě jinak – a Babiš na tom postaví závěr své kampaně. (Obrázek s přelepenou pusou už má, jistě ještě přibydou pouta.) Obvinění se tu v očích mnohých stává jakýmsi reklamním bonusem, který nakonec ještě Babišovi pomůže. Přiznejme si, to už je otevřeně zvrhlé,“ varuje Šídlo.

Jde o otevřené zpochybňování práce policie a státních zástupců – a to by možný příští premiér dělat rozhodně neměl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…