Jindřích Šídlo vysvětluje, co je Rusko. Nutno vidět

14.03.2022 21:52

O Rusku a jeho prezidentu Vladimiru Putinovi se ve svém pravidelném pořadu Šťastné pondělí rozhovořil moderátor Jindřich Šídlo.

Jindřích Šídlo vysvětluje, co je Rusko. Nutno vidět
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor SeznamZpráv, Jindřich Šídlo

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

„Ani dnes neexistuje mnoho důvodů, proč by tohle pondělí mohlo být šťastné,“ začal ve svém pořadu Šťastné pondělí na Seznam Zprávách Jindřich Šídlo. A poukázal na to, že se našel Martin Nejedlý, poradce prezidenta Miloše Zemana. „Ano, minulé pondělí se během předávání státních vyznamenání skromně krčil v předposlední řadě Vladislavského sálu na Pražském hradě a symbolicky v igelitové tašce Lukoil, která pamatuje už první volební kampaň Miloše Zemana, přinesl příspěvek do sbírky katolické charity České republiky. Podepsanou fotografii Vladimira Putina s osobním věnováním. Martin také jistě s hrdostí přihlížel, jak jeho podřízený oznámil tu úplně neuvěřitelnou věc,“ pokračoval ironicky Šídlo. 

A připomněl slova prezidenta Miloše Zemana: „Nejvyšší české vyznamenání ukrajinskému prezidentovi Zelenskému – a já jsem se rozhodl tomuto návrhu vyhovět.“ 

„Vím, minule jsme vám tady oznámili, že Hrad si na poslední chvíli rozmyslel Řád bílého lva pro Vladimira Putina, i když to bylo moc líto Jiřině Bohdalové, která s ruským prezidentem ještě společnou fotografii nemá. Ale úplně jsme nečekali, že vedle velikánů naší dávné minulosti a současnosti, jakými jsou Pepa Dvořák, Pavel Trávníček a Radim Uzel, zařadí zrovna ukrajinského prezidenta. Ten oznámil, že si své vyznamenání převezme velmi rád už letos v říjnu. A začal se na setkání s naší hlavou státu i Martinem Nejedlým speciálně chystat,“ sdělil Šídlo, že Češi milují černý humor – a jak upozornil Zelenského – ten Zeman svým oznámením o vyznamenání předvedl. 

„Máme pro vás návrh: jak jste na tom s časem v říjnu 2023? Na Pražském hradě bude sedět v tu dobu místo toho Putinova poskoka už nový prezident. A při troše štěstí se dočkáme důstojného holdu hrdinů Ukrajiny v čele s vámi,“ sdělil Šídlo a připomněl slova někdejšího premiéra Andreje Babiše (ANO), že hrdinou války je prezident Zelenskyj.

„Ruská snaha zničit Ukrajinu trvá už dva týdny a je bohužel téměř jisté, že válka nějakou dobu potrvá. A tak nastal čas podívat se na to, co je to sakra za zemi, která Ukrajinu napadla,“ pokračoval Šídlo informacemi o Rusku. „Rusko je extrémně bohatá země. Kupříkladu její prezident Vladimir Putin je dnes považován za nejbohatšího člověka na světě, i když podle oficiálních údajů má roční plat něco přes tři miliony korun a vlastní tři auta, jeden přívěs a byt o velikosti 74 metrů čtverečních. Což by z něj opravdu dělalo nejbohatšího člověka, pokud by ten byl na sídlišti v Praze. Ale ne, Putinův byt je v Moskvě. A pak má také tuhle skromnou daču u Černého moře,“ ukázal Šídlo.

„Nejdražším kusem nábytku v Putinově paláci, k němuž patří i pár hektarů moře, má být starožitný stůl, který stál čtyři miliony 193 tisíc rublů, což je částka, za niž si při dnešním kurzu koupíte možná tak poličku v IKEA na předměstí Moskvy. Což je ale zcela zbytečná informace vzhledem k tomu, že IKEA všechny své obchody v Rusku zavřela,“ dodal Šídlo, že celková hodnota Putinova majetku se odhaduje asi na 200 miliard dolarů. Vladimir Putin pak podle jeho slov dostává štědré bonusy. „Za každé zabrané území. Za každého otráveného politického oponenta. A za každou obchodní dohodu s Evropskou unií. Takže se pak nemůžeme divit, že si díky nám všem Putin na bonusech vydělal na takový hezký zámeček,“ dodal Šídlo.

„Podle hesla čím bohatší každý Rus, tím bohatší celá země, bychom mohli Rusko považovat za místo s mimořádně vysokou životní úrovní, tak někde mezi Lichtenštejnskem, Dánskem a Prahou 6. Jeho bohatství se kromě světového trhu s jachtami nejvíc projevuje při pravidelných vojenských přehlídkách na 9. května,“ dodal Šídlo a poukazoval však na stav ruské vojenské techniky, jenž se projevuje proti ukrajinským traktorům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…