Jiráskův Hronov po 91. Viru navzdory

25.07.2021 15:04 | Bleskově

Nejstarší kontinuálně trvající divadelní festival na světě se letos představí již po jednadevadesáté. Východočeský Hronov se od 30. července do 7. srpna opět promění ve středobod tuzemského divadelního světa. Vlivem více jak rok trvajících omezení spojených s pandemií coronaviru byl finální program sestaven doslova na poslední chvíli.

Jiráskův Hronov po 91. Viru navzdory
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Přehlídka dětských divadelních souborů

Anketa

Vnímáte sudetské Němce jako své krajany?

3%
96%
hlasovalo: 19686 lidí
„Program je tradičně složen z Hlavního programu, ve kterém jsou soubory a inscenace nominované a doporučené z celostátních přehlídek Šrámkův Písek, Mladá scéna, Dětská scéna, Wolkrův Prostějov Loutkářská Chrudim, Divadelní piknik Volyně a Krakonošův divadelní podzim. Dále je hlavní program doplněn inspirativními představeními. Domnívám se, že největším tahákem budou představení Divadla Na zábradlí Hamleti v režii Jana Mikuláška,“ řekl programový ředitel Jan Julínek.

Mimo jiné se návštěvníci můžou těšit na proslulé Divadlo Drak Hradec Králové s inscenací Bílý tesák. Zajímavostí je, že soubor měl původně být v zahraničí, ale kvůli pandemickým opatřením může být v Hronově. Vítězné svině představí divadlo Buchty a loutky a určitě stojí za vidění i inscenace pohybového divadla LINDO HOP! a Originálního Pražského Synkopického Orchestru – Pingls aneb Hot Café Revue.

V parku bude každý den pro dětské návštěvníky pohádka, pro dospělé pak další divadelní představení a koncerty, kde vystoupí například Laura a její tygři. Slavnostní zahájení a zakončení bude podpořeno kejklířským divadlem Chůdadlo.

Festival vznikl v roce 1931 a nepřerušila ho ani druhá světová válka. Od roku 1991 se přehlídky účastní i zahraniční soubory. Jiráskův Hronov je kulturním dědictvím ČR a mezinárodně získal několik významných ocenění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …