Jiří Čunek šéfuje výboru pro lidská práva. To není vtip

10.12.2012 14:01

Senátor Jiří Čunek se stal pro některé překvapivě předsedou Podvýboru pro lidská práva a rovné příležitosti. Stalo se tak 6. prosince, kdy Senát schválil změnu na tomto postu.

Jiří Čunek šéfuje výboru pro lidská práva. To není vtip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Čunek nahradil kolegyni Miluši Horskou, která byla zvolena místopředsedkyní Senátu. Na tento post původně Čunek kandidoval, nezískal ale dostatek hlasů. Problémem byly i jeho názory na Romy, v podvýboru ale zjevně nikomu nevadí. Kromě serveru Romea.cz. "Po Lianě Janáčkové se tak Jiří Čunek stává dalším senátorem, který respekt a práci tohoto podvýboru poněkud snižuje," stojí na webu.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Podle usnesení se členem Podvýboru pro lidská práva a rovné příležitosti může stát senátor, který se touto problematikou zabývá nebo má o ni zájem. Čunek proslul tím, že ještě jako starosta Vsetína nechal vystěhovat některé romské rodiny do speciálních obytných buněk.

Romea.cz doplňuje, že statut stálého hosta podvýboru mohou získat zástupci odborné veřejnosti. Schůze se konají nejméně šestkrát ročně. Seznam členů výboru bude znám až na po proběhnutí registrace, která končí v prosinci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…