Jiří Paroubek byl nominován na funkci předsedy ČSSD

02.02.2024 20:23

Bývalý premiér Jiří Paroubek byl v pátek na krajské konferenci ČSSD – České suverenity sociální demokracie v Teplicích nominován na předsedu strany. Dosavadní předsedkyně Jana Volfová byla nominována na statutární místopředsedkyni.

Jiří Paroubek byl nominován na funkci předsedy ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Dnešní zasedání krajské konference ČSSD – České suverenity sociální demokracie bylo poprvé celokrajské. Mezi delegáty byl i Jiří Paroubek.

„Jsem věrný kraji, který za mne vždy držel prapor vítězství v ČSSD. Proto jsem přihlášku do ČSSD podal právě v tomto kraji.  Navíc vždy rád přijímám nové výzvy i těžké úkoly a Ústecký kraj patří mezi ty, kde se lehce nežije, kde lidé často opravdu potřebují sociální pomoc, protože nezaměstnanost je tu jedna z nejvyšších v republice,“ řekl expremiér Paroubek a pochvaloval si, že právě v Ústeckém kraji za dobu jeho práce v politice získal nejvíce přátel, se kterými se mu dobře spolupracovalo.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Krajská konference zvolila do svého čela bývalého krajského radního Jana Szántó a na místopředsedy Ivu Vrbovou, Blanku Vrbovou a Petra Jakubce.

V závěru konference byl na předsedu ČSSD nominován právě Jiří Paroubek, na statutární místopředsedkyni dosavadní šéfka strany Jana Volfová. Na posty místopředsedů pak Petr Benda a Petr Gawlas.

„Jsem moc ráda, že krajská organizace Ústeckého kraje velmi zodpovědně přistoupila ke sjezdovým nominacím na nejvyšší stranické funkce. Sama jsem požádala expremiéra, aby přijal nominaci na předsedu strany, protože naše země potřebuje opravdové odborníky a Ing. Paroubek již dokázal, že naši zemi dobře řídit umí. Už si nemůžeme dovolit amatéry, kteří budou rok přemýšlet, co mají ve funkci dělat, ale potřebujeme člověka, který začne pracovat okamžitě, protože to prostě umí. Zároveň děkuji Ústeckým za nominaci na statutární místopředsedkyni“ řekla Jana Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…