Jirka je náš Drahoš. Nahlédněte, jak vypadá Facebook jeho sympatizantů. S neuvěřitelným příspěvkem Dominika Feriho

19.01.2018 14:23

Miloš Zeman i Jiří Drahoš mají na sociálních sítích početné davy podporovatelů. Na podporu obou pánů vznikla celá řada skupin. Představíme vám jednu z nich. Nese název „Jirka je náš Drahoš". Na podporu vyzyvatele prezidenta Miloše Zeman Jiřího Drahoše promluvil také nejmladší poslanec České republiky Dominik Feri (TOP 09).

Jirka je náš Drahoš. Nahlédněte, jak vypadá Facebook jeho sympatizantů. S neuvěřitelným příspěvkem Dominika Feriho
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Drahoš po prvním kole prezidentských voleb

Komunita s názvem Jirka je náš Drahoš, se nijak netají tím, koho chce mít po 8. březnu 2018 na Pražském hradě. Má to být pan profesor Jiří Drahoš. Skupinu založili studenti žurnalistiky na Univerzitě Karlově, což se lze dočíst na sociální síti Facebook. „Jsme studenti žurnalistiky na Univerzitě Karlově a rozhodli jsme se vytvořit projekt na podporu Jiřího Drahoše v druhém kole prezidentských voleb,“ hlásí doslova.

Na svou „zeď“ průběžně doplňují obsah, který hovoří ve prospěch Jiřího Drahoše. Nechybí zde např. video senátora Jana  Veleby (SPO), člena Spolku přátel Miloše Zemana, který naštvaně odpochodoval ze studia internetové televize DVTV, když se ho moderátor Martin Veselovský ptal, kde bere Spolek přátel Miloše Zemana peníze na financování předvolební kampaně stávajícího prezidenta.  

Skupina Jiřího Drahoš podporuje s odůvodněním, že Česká republika potřebuje změnu. Nový prezident by mohl dát úchvatným prostorám Pražského hradu odpovídající obsah. Jiří Drahoš by to mohl docílit, jelikož jde o kultivovaného a vzdělaného vědce. Poslanec Vít Rakušan z hnutí STAN na videu, které skupina také sdílí, dokonce říká, že „Jiřímu Drahošovi by Pražský hrad slušel“.

Ve  skupině neschází ani video poslance Dominika Feriho (TOP 09). „Máme před sebou naprosto mimořádnou příležitost a sice možnost zvolit si prezidenta. Prezidenta slušného, prezidenta demokraticky a prozápadně smýšlejícího, což je něco naprosto neuvěřitelnýho,“ hlásí na videu poslanec TOP 09 Dominik Feri. Pochvaluje si také, že šance na zvolení Jiřího Drahoše je poměrně vysoká. „Ale neobejde se to bez vás. To znemená, že jestli máte možnost přijít k volbám, tak k nim prosím přijďte. A mějte na paměti, že ten, kdo k volbám nepřišel a mohl, tak ten pak může nadávat jenom sobě,“ apeloval na své spoluobčany. „Tak čau a uvidíme se u uren,“ zdůraznil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…