Již brzy by mohly otevřít některé další obchody. Uvolnění se dočkají i příznivci sportu

03.04.2020 21:40

Papírnictví a obchody s obuví by mohly znovu otevřít již před Velikonocemi. Podobně by též v pondělí mohlo dojít k zpřístupnění některých venkovních sportovišť. Informoval o tom premiér Andrej Babiš (ANO) v Rádiu Z.

Již brzy by mohly otevřít některé další obchody. Uvolnění se dočkají i příznivci sportu
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Podporujete Jana Hamáčka? (Hlasování od 2.4.2020)

37%
63%
hlasovalo: 17969 lidí
„Asi budeme chtít uvolnit i nějaké obchody, protože rodiče si to vyžadují z hlediska školy – papírnictví, a obuv, protože samozřejmě děti rostou,“ řekl dnes Babiš v Rádiu Z.

Opatření by se mohla začít uvolňovat i v souvislosti s venkovními sportovišti. Lidé by se tak mohli dočkat opětovného zpřístupnění venkovních sportovišť a míst vhodných pro cyklistiku, běh, in-line brusle, skateboarding, tenis, sportovní střelbu. Dojde i na možnost provozování letectví nebo kanoistiky. Babiš by toto uvolnění chtěl zavést i přesto, že omezení proti šíření nákazy koronavirem budou platit nadále i přes velikonoční svátky.

V rámci opatření byla původně uzavřena většina prodejen s výjimkou lékáren, drogérií, prodejen potravin, pohonných hmot nebo tiskovin. Postupně vláda povolila znovuotevření květinářství, autoservisů a pohřební služby. Naopak uzavření se dotklo prodejen výpočetní techniky a spotřební elektroniky. Od čtvrtka se otevřely maloobchodní prodejny domácích potřeb, pokud prodávají ochranné pomůcky a dezinfekční prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…