Joe Biden nezmůže nic, zaznělo z CNN. Čeká se velká prohra

18.04.2022 15:01

Když se dnes takřka osmdesátiletý Joe Biden stal 46. prezidentem USA, sliboval, že Ameriku opět posune k lepšímu, do lepší budoucnosti. Jenže americká CNN upozorňuje, že ve druhém roce své vlády má Biden na krku problémy, s nimiž toho vlastně mnoho nesvede. Vyřeší je jen těžko.

Joe Biden nezmůže nic, zaznělo z CNN. Čeká se velká prohra
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden s poznámkami v ruce

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí
Spojené státy čelí celé řadě problémů. Vládě se nedaří odpůrce očkování proti covidu-19 přesvědčit, aby se přece jen nechali naočkovat, v USA stejně jako i ve zbytku světa roste inflace a ze Střední a Jižní Ameriky k hranicím USA přicházejí další a další migranti.

CNN upozorňuje, že k vyřešení ani jednoho z těchto problémů Biden nemá příliš mnoho pák. Jen těžko totiž na svou stranu získá radikální politiky z Demokratické strany. A ještě méně pravděpodobné je, že s ním začnou spolupracovat opoziční republikáni, kteří Bidenovi vyčítají, že ve snaze oživit americkou ekonomiku napumpoval do celého systému příliš mnoho peněz, konkrétně 1,9 bilionu dolarů, a tím ještě zvýšil už tak rostoucí inflační tlaky.

A bez patřičné politické síly toho Biden skutečně mnoho nezmůže.

„Připomíná nářek sužovaného prezidenta Lyndona B. Johnsona z 60. let, který si stěžoval, že ‚jediná síla, kterou mám, je jaderná a tu ani nemohu použít‘. To platí doslova i pro Bidenovy nesnáze na Ukrajině, kde riziko katastrofické eskalace brání přímému zásahu americké armády, která by mohla zastavit ruskou agresi,“ napsal v analýze pro CNN korespondent z Bílého domu John Harwood.

Kromě ruské války na Ukrajině by prý měla Bidenovi dělat vrásky i zhoršující se epidemická situace v Číně. V Šanghaji přes takřka brutální lockdown narůstají počty covid pozitivních. A jakékoli lockdowny dál narušují globální dodavatelské řetězce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …