John Bok dostal za napadení strážníka podmínku

15.09.2011 16:23

John Bok, aktivista a šéf uskupení Šalamoun, dostal od soudu podmínku za napadení strážníka. Bok to ale stále odmítá, podle něj napadl strážník jeho, když se zastal Romů. Proti dnešnímu rozhodnutí se může ještě odvolat.

John Bok dostal za napadení strážníka podmínku

John Bok dostal od Obvodního soudu pro Prahu 8 pětiměsíční trest vězení podmíněně odložený na zkušební dobu jednoho roku. Údajně totiž napadl pražského strážníka. Podle slov žalobkyně "vyrazil z křoví parku" a vulgárně pokřikoval na strážníky. "Vy arogantní rasisti, vy nejste policie, vy jste jenom zakomplexovaní měšťáci a nemáte na nic právo," křičel prý aktivista.

Policejní hlídka loni v květnu řešila přestupek. Předseda Spolku na podporu nezávislé justice Šalamoun ale opakovaně odmítl prokázat svou totožnost, tvrdí policisté. Následně i měl jednoho z nich napadnout, když ho uhodil do ruky a do obličeje.

Související: Klausův kandidát na ombudsmana Bok čelí obvinění

Strážník pak jel i do nemocnice s „ublížením na zdraví". Bok však tvrdí, že celý konflikt se odehrál úplně jinak. Měl být na procházce s vnukem a svými psy, když zahlédl policisty dohadující se s lidmi ve voze, který stál na zákazu vjezdu.

Strážníci prý lustrovali celou osádku, i když k tomu nebyl důvod. Jeden z policistů se pak k Romům choval agresivně a xenofobně, a tak Bok zasáhl. Ne ovšem násilím, jak obžalovaný tvrdí, pouze slovně. Když odmítl předložit občanský průkaz, dotyčný strážník do něj strkal. Po odsunutí jeho ruky ale udeřil jako první policista, a dokonce ho prý i škrtil.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…