John: My vládu třeba podpoříme. Přeji Peake hodně štěstí

20.04.2012 8:12

Levicová opozice se těší na předčasné volby, ale možná předčasně. Předseda VV Radek John totiž v rozhovoru pro dnešní Právo dává jasně najevo, že je připraven nadále podporovat kabinet Petra Nečase (ODS) i navzdory rozkolu ve vlastní straně a dotáhnout reformy dohodnuté v koaliční smlouvě. Má však ještě jednu motivaci. Nechce komunisty u moci.

John: My vládu třeba podpoříme. Přeji Peake hodně štěstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John při kampani do sněmovny

Premiér Petr Nečas (ODS) prohlásil, že bude s platformou Karolíny Preake spolupracovat v případě, že na svou stranu získá ještě devět poslanců. V opačném případě volá po předčasných volbách. Ukazuje se však, že to možná nebude třeba. Rozštěpené VV jsou totiž připraveny podporovat reformní vládu i z opozičních lavic. Pokud bude Peake prosazovat program VV, jak tvrdí, John v tom nevidí problém a přeje jí v politické práci hodně štěstí.

Bárta vždy prosazoval vůli VV

„Nechceme umožnit vládu sociální demokracie spolu s komunisty. Budeme tedy podporovat jakékoli konstruktivní řešení. Předčasné volby znamenají vládu ČSSD s KSČM. Jde o to, aby nedošlo k destabilizaci ČR. Podporujeme všechny procesy, aby vláda splnila to, co dohodla v koaliční smlouvě,“ říká předseda VV.

A jak se staví ke kritice Víta Bárty, která zaznívá z řad „Peakovců“? Bárta hrál silnou roli jako koaliční vyjednavač, ale vždy prosazoval jen to, na čem se nejmenší vládní strana předem shodla, jako např. výměnu policejního prezidenta, nebo zachování dvou sazeb DPH. To jsou přitom věci, které podpořila i Karolína Peake.

V závěru rozhovoru přichází řeč i na Johnova poradce Michala Moroze, který vadí řadě činitelů ODS. John se za něj jednoznačně staví: Moroz je jeho poradcem, na chod VV prý nemá vliv a nic se na tom nezmění.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…