Jsme v průseru. Soulož, Putin, zrůda, cesta do prdele... Známý aktivista, pomocník uprchlíků, se projevil

26.11.2015 7:31

Někdejší šéfredaktor herního časopisu Score Jan Vrobel je znám jako aktivista, který se neváhal vydat pomoci uprchlíkům v Srbsku a Maďarsku. Své postoje vyjadřuje stále častěji na různých demonstracích a ventilovat se je rozhodl také pomocí blogu, kde vyvěsil článek, v němž nekorektně popisuje „průser“, ve kterém se prý my, Češi, nacházíme.

Jsme v průseru. Soulož, Putin, zrůda, cesta do prdele... Známý aktivista, pomocník uprchlíků, se projevil
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Vrobel na úvod svého zamyšlení nad současným stavem věcí podotýká, že jsme zranitelná země, jejíž demokratická tradice připomíná přerušovanou soulož. „Když už to vypadá, že bychom se mohli učit mít za sebe zodpovědnost a starat se sami o sebe, přijede nějaký nacista nebo bolševik a začne nás tady popravovat, korumpovat a poštvávat jeden proti druhému,“ odůvodňuje použití metafory ze sexuální oblasti.

Aktivista pokračuje tím, že v současné době pro nás představuje nebezpečí Putinovo Rusko, v jehož zájmu, na rozdíl od USA a EU, není naše bezpečnost, neboť jak se nechal slyšet ruský prezident, pád SSSR byla geopolitická katastrofa. „Běžní Rusové kámoši mohou být, měli by být a my bychom měli kámošit s nimi, ale Putin kámoš není, je to bývalý agent KGB, naučil se tam ty největší svinstva, jaká si umíte představit, a ta vehementně používá v zahraniční politice. Je to zdaleka nejmocnější sráč ze všech sráčů, co kde jsou,“ nerozpakuje se Vrobel, podle něhož Rusové prosazují svůj vliv u nás zejména skrze prezidenta Miloše Zemana, ministra financí Andreje Babiše či Ministerstvo vnitra.

Zkusme to po dobrém

Vedle Ruska ohrožuje dle Vrobela naši bezpečnost i mezinárodní džihád. Vtáhnout do války bychom se však prý neměli nechat. Aktivista soudí, že větší „parádu“ uděláme dialogem a vstřícným přístupem. Protože pak prý budeme mít větší prostor, abychom na Rusy a muslimy působili hodnotami, které dle jeho názoru považujeme za správné – humanismem, tolerancí, liberalismem a nenásilím.

„Čili máme jedinou šanci, a to je zkusit to po dobrém. Pokud to nezkusíme takto, jednoduše přijímáme hodnoty, které nechceme, a stáváme se tím, čemu se bráníme. Jelikož kromě války o zdroje, vodu a všechno možné, jsme na té úplně obyčejné občanské úrovni v boji o hodnoty. Které považuji za důležité já osobně, to dávám najevo dostatečně už x měsíců,“ říká Vrobel.

V této souvislosti aktivista upozorňuje, že bychom měli rozlišovat mezi uprchlíky prchajícími před válkou a ekonomickými migranty. Ty druhé v pořadí Vrobel navrhuje vracet zpátky. Lidi, které mezi sebe vezmeme, bychom měli prověřit a rozdělit po republice tak, aby nevznikala ghetta. „Samozřejmě platí, že každý vztah je oboustranný proces – kdo nebude chtít respektovat právní stát a bude ostatním lidem kurvit život, tak tu prostě nemá co dělat,“ má jasno Vrobel.

Hrozba totality

„I ten nejposlednější blbec by si měl spočítat, že ceněním zubů na všechny bez rozdílu si jen vytváříme skutečné nepřátele. My musíme rozlišovat chování jednotlivců, a když už na někoho musíme cenit zuby, ceňme je na ty, co nás skutečně ohrožují,“ vyzývá aktivista s tím, že neochota komunikovat je prvním krokem k násilí. „Násilí je prvním krokem k občanské válce. Občanská válka je prvním krokem k instalaci totality. Totalita je prvním krokem k tomu, aby nás sežrala zrůda, z jejichž pout nás někdo jiný bude muset tahat a vysvobozovat. A to je něco, co už jsme si vyzkoušeli. Zkusme jít pro změnu nevyšlapanou cestou. Ta vyšlapaná totiž vede do prdele,“ konstatuje.

Celý Vrobelův komentář ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…