K flotile NATO v Egejském moři se přidá turecká fregata. Zde je důvod

04.03.2016 13:52

K flotile NATO v Egejském moři, jejímž cílem je snaha zpomalit migraci do Evropy a boj s převaděči, se přidá i turecká fregata TCG Barbaros. Ta, stejně jako zbytek flotily, bude operovat pod německým velením. Informují Hurriyet Daily News.

K flotile NATO v Egejském moři se přidá turecká fregata. Zde je důvod
Foto: Archiv TN
Popisek: Pamukkale

Turecká fregata TCG Barbaros je další lodí, která se připojí k flotile NATO v Egejském moři. Uvedly to dnes turecké noviny Hurriyet Daily News. Loď však bude až na mimořádné případy operovat pouze v tureckých teritoriálních vodách.

Kromě standardní mise NATO však bude loď monitorovat turecké pobřeží za účelem nalezení migrantů, kteří mají v plánu podniknout cestu přes Egejské moře do Řecka.

Cílem flotily NATO je boj s migrací a převaděči lidí a poskytování informací o pohybu migrantů Řecku, Turecku a evropské agentuře Frontex.

Na hlavní německé fregatě, která celou flotilu povede, budou přítomní i dva turečtí majoři, již budou na operaci dohlížet.

Turecké diplomatické zdroje vyvrátily zprávy o tom, že by žádaly snížení nelegálních přechodů mezi Tureckem a Řeckem na tisíc osob za den. Údajně se o ničem takovém nikdy nejednalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…