K vyloučení Nagyové nás donutil Bohuslav Svoboda, šokuje ODSák Vodrážka

14.11.2013 11:23

Místní sdružení ODS v Praze-Zličíně vyloučilo Janu Nečasovou, dříve Nagyovou. Proti tomu se ostře ohradil její manžel a expředseda ODS Petr Nečas, který naznačil, že by to mohlo vést k jeho odchodu z ODS. Člen oblastní rady ODS Praha 13 David Vodrážka ParlamentnímListům.cz řekl, že k vyloučení Nagyové bylo místní sdružení prakticky donuceno vedením pražské ODS s Bohuslavem Svobodou v čele.

K vyloučení Nagyové nás donutil Bohuslav Svoboda, šokuje ODSák Vodrážka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

„Vyloučení Jany Nečasové jsme dostali za úkol od Regionální rady ODS Praha pod vedením Bohuslava Svobody. Pokud bychom tak neučinili, hrozilo, že by nám bylo zrušeno oblastní sdružení ODS Praha 13. Neměli jsme tedy ani jinou možnost,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Vodrážka.

Předseda pražské ODS a poslanec Bohuslav Svoboda se ale proti Vodrážkově vyjádření ohradil. „Je to samozřejmě nesmysl. V záležitosti paní Nagyové přijala regionální rada jediné usnesení, a to 9. srpna 2013. V něm se říká, že bereme na vědomí výzvu oblastního sdružení Praha 13 ohledně pozastavení členství či ukončení členství v ODS Janě Nagyové. S tím, že pokud by si nepřevzala tuto výzvu, bude pražská regionální rada navrhovat Výkonné radě ODS zrušení členství paní Nagyové. Od té doby jsme o té věci nejednali. Ani s panem Vodrážkou, ani se zástupci místního sdružení, kde je paní Nagyová,“ řekl ParlamentnímListům.cz.

„To prohlášení pana Vodrážky považuji za snahu ovlivnit a zkomplikovat situaci těsně před regionálním sněmem pražské ODS, který má být 21. listopadu. V žádném případě regionální rada nepřijímala žádné stanovisko o tom, že by zrušila Prahu 13. Vzali jsme jen na vědomí informaci, že Praha 13 vyzvala paní Nagyovou, aby se s nimi spojila a jednala s nimi o pozastavení svého členství. To je vše,“ dodal Svoboda. 

Rušení oblastí

Již v minulosti byly na podnět pražské regionální rady zrušeny oblastní sdružení ODS Praha 4 a OS Praha 13.

Petr Nečas označil svou manželku za nevinnou oběť politického procesu, bude proto chtít, aby se k jejímu vyloučení vyjádřily orgány ODS na oblastní, případně i celostátní úrovni: „Byl bych nerad, kdyby to mělo znamenat počátek mého dramatického rozcházení se s ODS.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…