K výročí bude koncert proti totalitě. Zazní například kvartet Památce Jana Zajíce

17.11.2018 6:46

Skladby autorů, kteří žili v totalitních režimech nebo byli vystaveni různým formám bezpráví, uvede k dnešnímu Dni boje za svobodu a demokracii Koncert proti totalitě. Konat se bude večer v Sále Martinů na pražské HAMU a zazní na něm například díla Witolda Lutoslawského, Bohuslava Martinů a Ervina Schulhoffa.

K výročí bude koncert proti totalitě. Zazní například kvartet Památce Jana Zajíce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podvečerní Praha o svátku 17.listopadu

Diváci uslyší také kvartet s názvem Památce Jana Zajíce od současného skladatele Pavla Zemka Nováka a epos Herakleitos od Zdeňka Šestáka, který se při jeho komponování inspiroval přednáškami filozofa Jana Patočky. Na koncertě zahrají klavírista Ivo Kahánek, violoncellista Michal Kaňka, houslistka Ludmila Pavlová spolu s Annou Miernikovou z Polska, Bencem Szepesim z Maďarska a s dalšími interprety.

Koncert současně doprovodí výstava, která přibližuje boj studentů za svobodu a demokracii od února 1948 po události roku 1989. Vstup na ni i na koncert je zdarma.

Koncert proti totalitě je jednou z řady hudebních akcí, které se dnes při příležitosti 17. listopadu uskuteční. Hudební vystoupení budou součástí programu před Hlávkovou kolejí, na Národní třídě nebo v Paláci Akropolis. Největší bude Koncert pro budoucnost na Václavském náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…