KSČM zvolila tři krajské lídry, uspěli Ondráček, Černý a Semelová

25.02.2017 18:14

KSČM dnes ve třech krajích zvolila lídry kandidátek pro říjnové sněmovní volby. V Královéhradeckém kraji uspěl poslanec Zdeněk Ondráček, v Olomouckém kraji poslanec Alexandr Černý a v Praze poslankyně Marta Semelová. ČTK o tom informovala mluvčí strany Helena Grofová.

KSČM zvolila tři krajské lídry, uspěli Ondráček, Černý a Semelová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Semelová

Na druhém místě královéhradecké kandidátky bude poslankyně Soňa Marková z Náchoda, která kandidátky vedla do voleb v letech 2006, 2010 a 2013. Rozhodnutí krajské konference ještě musí potvrdit Ústřední výbor KSČM. ČTK to řekla mluvčí krajské KSČM Miroslava Vohralíková.

Na třetím místě kandidátky bude krajská zastupitelka a bývalá krajská radní pro školství Táňa Šormová z Hradce Králové. Čtvrtý bude hoteliér Václav Ort ze Sobotky na Jičínsku a z pátého místa bude kandidovat krajský zastupitel a bývalý krajský radní pro sociální věci Josef Lukášek z Bystrého na Rychnovsku.

Ostatní politické strany v Královéhradeckém kraji zatím své lídry do říjnových voleb neoznámily.

Při posledních volbách v říjnu 2013 KSČM v Královéhradeckém kraji skončila za hnutím ANO a ČSSD na třetím místě, když dostala 14,08 procenta hlasů a získala dva mandáty. V roce 2010 komunisté v kraji získali 10,65 procenta a jeden mandát, a to pro Markovou. Ta ve Sněmovně zasedá od roku 2002. Ondráček je ve Sněmovně od roku 2013.

V Praze získali komunisté v roce 2013 8,52 procenta hlasů, což je řadilo na páté místo za TOP 09, ANO, ČSSD a ODS. Úspěšnější byli v Olomouckém kraji, kde jim 17,03 procenta hlasů stačilo na třetí místo za ČSSD a ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…