Kalousek: Jo, tenkrát. Dnes si s majetkovým přiznáním může ministr vytřít...

11.05.2021 8:02

Miroslav Kalousek (TOP 09) se vysmál ministrovi zdravotnictví za hnutí ANO Petru Arenbergerovi. Právě na ministrovi se podle Kalouska ukazuje, jak to vypadá, když je lidem spolupracujícím s Andrejem Babišem líp.

Kalousek: Jo, tenkrát. Dnes si s majetkovým přiznáním může ministr vytřít...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr zdravotnictví Petr Arenberger

Miroslav Kalousek se vrátil do minulosti a připomněl, že někdejší ministr kultury za TOP 09 a STAN ve vládě Petra Nečase Jiří Besser na konci roku 2011 rezignoval na svou funkci poté, co vyšlo najevo, že si koupil byt na Floridě a neinformoval o tom ve svém majetkovém přiznání.  

To bylo v dobách, které dnes šéf hnutí ANO Andrej Babiš nálepkuje jako „Palermo“, kterému se on osobně postavil.

A dnes tu máme ministra zdravotnictví za hnutí ANO Petra Arenbergera, který podle informací serveru Seznam Zprávy vlastní více než deset budov, k tomu i polnosti, ale v majetkovém přiznání mnohé neuvedl.

„Ministr zdravotnictví Petr Arenberger vlastní více než deset budov a množství polností. Ve svém posledním majetkovém přiznání však většinu z toho neuvedl a tvrdí, že jeho zisky z nájmu nepřesáhly 100 tisíc korun ročně,“ napsal server.

Miroslav Kalousek konstatoval, že takhle to vypadá, když už je někomu líp, jak to osm let, po dobu svého vládnutí, sliboval národu šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

„V roce 2011 rezignoval ministr kultury Besser, protože neuvedl v majetkovém přiznání bungalov na Floridě. Bylo to sice jen opomenutí, ale tak to tenkrát chodilo. Holt Palermo. Dnes už je líp. Dnes si mohou ministři s majetkovým přiznáním vytřít... zrak,“ napsal k tomu ironicky Kalousek.

Miroslav Kalousek udeřil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…