Kalousek: Kdo ustoupí Zemanovi jednou, ustoupí vždy. On slabostí pohrdá

18.11.2021 12:21 | Ze sítí

Prezident Miloš Zeman dal najevo, že jednoho z ministrů v budoucí vládě Petra Fialy odmítne jmenovat. Předseda lidovců Marian Jurečka bleskově do Ústřední vojenské nemocnice vzkázal, že prezident nemá právo nejmenovat ministra. Miroslav Kalousek to vidí stejně. Zkušený politický matador Miroslav Kalousek (TOP 09) přidal varování.

Kalousek: Kdo ustoupí Zemanovi jednou, ustoupí vždy. On slabostí pohrdá
Foto: Hana Brožková
Popisek: Miroslav Kalousek

Miloš Zeman stále pobývající v Ústřední vojenské nemocnici oznámil, že jednoho ministra budoucí vlády Petra Fialy (ODS) nebude chtít jmenovat. Fiala dal najevo, že dá prezidentovi možnost promluvit si s každým kandidátem, ale na jejich nominacích nehodlá nic měnit.

Marian Jurečka v rozhovoru pro Deník N připomněl, že podle Ústavy ČR prezident nemůže vetovat ministra navrženého premiérem.

„Nepředpokládám, že bychom se dostali do situace, kdy by pan prezident odmítl jmenovat na návrh budoucího pana premiéra někoho z ministrů. Ústava mu ostatně ani takovou pravomoc nedává. Neviděl bych jako zásadní problém, jestli bude pan prezident prezentovat své názory nebo výhrady. To známe již z minulosti,“ podotkl Jurečka.

Miroslav Kalousek na sociální síti Twitter poznamenal, že prezidentu Zemanovi není radno ustupovat, protože u toho, kdo ustoupí jednou, bude Zeman očekávat, že ustoupí znovu a znovu a znovu.

„Pravidlo č. 1 při vyjednávání se Zemanem: 'Ustoupíš-li jeho zvůli jednou, budeš ustupovat pořád.' Zeman bude vždycky chtít víc moci, než na kterou má nárok a rozumí pouze síle. Slabostí pohrdá. I kdyby byla vydávána za slušnost."

Miroslav Kalousek promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…