Kalousek: Když ukradnete celý stát, nemůžete zkrachovat

15.03.2021 9:17

Ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová oznámila, že České republice dojdou přibližně v polovině roku, tedy asi za 3 měsíce, peníze na vyplácení koronavirové pomoci těm firmám, které koronavirové krize zasáhla nejtvrději. Novinářka Sabina Slonková však zjistila, že i v této situaci vláda pomohla vybraným firmám jiným způsobem. Šlo i o firmy z holdingu Agrofert, jenž je dočasně odložen ve svěřenském fondu premiéra. A Miroslav Kalousek se neudržel...

Kalousek: Když ukradnete celý stát, nemůžete zkrachovat
Foto: Screen FTV Prima
Popisek: Miroslav Kalousek v Partii TV Prima

Alena Schillerová tvrdí, že české veřejné finance jsou napjaté takřka k prasknutí a hrozí, že bude třeba znovu navyšovat schodek státního rozpočtu. Česko se momentálně zadlužuje opravdu velkou rychlostí a Schillerová množná ještě bude chtít přidat plyn.

Novinářka Sabina Slonková na serveru Neovlivní.cz upozornila, že i v této krizové situaci se Babišův kabinet rozhodl finančně pomoci vybraným firmám, které vypouští škodliviny do ovzduší a musí na to nakupovat emisní povolenky. Mezi obdarovanými firmami jsou i Babišovy chemičky z holdingu Agrofert, které jsou dočasně odložené ve svěřenském fondu premiéra.

„Nařízení podepsal Andrej Babiš a ministr životního prostředí Richard Brabec 30. listopadu 2020. Připravil jej pak ministr Brabec spolu s kolegou z MPO Karlem Havlíčkem,“ napsala Slonková s tím, že vláda je připravena na tyto kompenzace uvolnit až 3,7 miliardy korun.

Miroslava Kalouska to zvedlo ze židle.

 „Andrej Babiš přepsal učebnice o podnikatelském riziku: ‚Je prokázáno, že když si pro sebe ukradnete celý stát, nemůžete nikdy zkrachovat.‘ Vždycky to zaplatí a zkrachují ti ostatní,“ vypálil exposlanec.

Miroslav Kalousek se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…