Kalousek: Lůza, kterou lze manipulovat! U nás, v USA, v Anglii, všude

07.01.2021 14:04

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se na svém twitterovém profilu vyjádřil k situaci ve Spojených státech amerických. Příznivci končícího prezidenta Donalda Trumpa totiž vtrhli do Kapitolu; vpád si vyžádal čtyři oběti.

Kalousek: Lůza, kterou lze manipulovat! U nás, v USA, v Anglii, všude
Foto: Vysílání CNN Prima News
Popisek: Miroslav Kalousek v Partii

„Ostatně se domnívám, že když státník v demokratické zemi poštve lůzu proti zákonodárné moci zvolené ve volbách, je to velezrada. Doporučuji si vzpomenout, kolikrát Zeman i Babiš mluvili o Sněmovně i o Senátu způsobem, kterým se snažili vyvolat v lůze vůči těmto institucím odpor,“ připomněl Kalousek.

Ostatně se domnívám, že když státník v demokratické zemi poštve lůzu proti zákonodárné moci zvolené ve volbách, je to velezrada. Doporučuji si vzpomenout, kolikrát Zeman i Babiš mluvili o Sněmovně i o Senátu způsobem, kterým se snažili vyvolat v lůze vůči těmto institucím odpor.

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) January 6, 2021

Anketa

Může Donald Trump za útok demonstrantů na Kongres USA?

25%
75%
hlasovalo: 12937 lidí

„Mluvíte o lidech v České republice jako o lůze?“ zeptal se pak jeden muž Kalouska v diskusi. „Ne. Mluvím o lůze, která je manipulovatelnou součástí každé společnosti. Americké, české, anglické, jakékoliv,“ odvětil Kalousek.

Zároveň také uvedl, že když ve školách všech stupňů vyjmenovával výhody demokracie, vždy říkal, že je to jediný režim, kde při přebírání moci neteče krev. „To jsem netušil, že i do nejvyšších úřadů mohou být zvoleni psychopaté typu Trumpa. Nepouštějme je k moci, prosím,“ dodal Kalousek.

Když jsem ve školách všech stupňů vyjmenovával výhody demokracie, vždy jsem řekl, že je to jediný režim, kde při přebírání moci neteče krev. To jsem netušil, že i do nejvyšších úřadů mohou být zvoleni psychopaté typu Trumpa. Nepouštějme je k moci, prosím.https://t.co/HuDOUeqFyc

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) January 7, 2021

Americký Kongres byl včera nucen přerušit jednání k potvrzení vítězství Joea Bidena ve volbách. Stoupenci Donalda Trumpa totiž po střetech s policií vnikli do budovy. Joe Biden dění v Kapitolu považuje za útok na demokracii, jaký USA v moderní době nezažily. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…