Kalousek: Vládo, překopej rozpočet. Tornádo mění priority

25.06.2021 7:19

Silné bouřky na jižní Moravě mají už tři oběti, uvedla mluvčí záchranářů v ČT. Zraněny byly desítky dalších lidí. Některé části obcí jsou de facto srovnané se zemí, snímky z míst připomínají apokalypsu. A exposlanec Miroslav Kalousek (TOP 09) apeluje na vládu, aby přírodní katastrofu okamžitě zohlednila v rozpočtu.

Kalousek: Vládo, překopej rozpočet. Tornádo mění priority
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Vláda by měla okamžitě připravit změnu státního rozpočtu na rok 2021. Mnohé výdaje, které v rozpočtu figurují, jsou tváří tvář této katastrofě méně potřebné. Zásadně se změnily priority, vládo, konej!“ uvedl na svém twitterovém účtu exposlanec za TOP 09 Miroslav Kalousek.

Vláda by měla okamžitě připravit změnu státního rozpočtu na rok 2021. Mnohé výdaje, které v rozpočtu figurují, jsou tváří tvář této katastrofě méně potřebné. Zásadně se změnily priority, vládo, konej!

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) June 24, 2021

Jihomoravský kraj, především Břeclavsko s Hodonínskem, ve čtvrtek večer zasáhly velmi silné bouře s kroupami, které poničily domy, auta i zeleň. Objevil se vzdušný vír, zřejmě šlo o tornádo. Bouře si vyžádala nejméně tři oběti. Zraněných je odhadem 150 až 200. 

Některé obce zůstaly odříznuté a evakuují se lidi z poničených domů. Uzavřená je téměř celá dálnice D2 ve směru na Brno. Bez elektřiny je 32 000 míst. V kraji pomáhají záchranné složky i z jiných krajů a států. Armáda na jih Moravy pošle dvě ženijní jednotky, aktivovala mechanizovanou brigádu. Lidé už také mohou pomáhat zasláním financí na zřízený účet.

„Diecézní charita Brno vyhlašuje sbírku na pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami na Hodonínsku a Břeclavsku. Číslo účtu 4211325188/6800, variabilní symbol 2002. Přispět je také možné zasláním DMS ve tvaru DMS DCHB 30, 60, 90 na číslo 87 777,“ zaznívá na twitteru od náměstka brněnské primátorky Petra Hladíka.

Diecézní charita Brno vyhlašuje sbírku na pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami na Hodonínsku a Břeclavsku. Číslo účtu 4211325188/6800, variabilní symbol 2002. Přispět je také možné zasláním DMS ve tvaru DMS DCHB 30, 60, 90 na číslo 87 777.

— Petr Hladík (@hladikpe) June 24, 2021

A k pomoci vyzval právě i Kalousek. „Zoufalství lidí, kteří přišli o střechu nad hlavou, může zmírnit jen okamžitá pomoc. Pomozme, prosím, každý podle svých možností. Ať již prostřednictvím sbírky, nebo přímo. Lidé v postižených oblastech teď potřebují naši solidaritu,“ podotkl Kalousek.

Zoufalství lidí, kteří přišli o střechu nad hlavou, může zmírnit jen okamžitá pomoc. Pomozme, prosím, každý podle svých možností. Ať již prostřednictvím sbírky, nebo přímo. Lidé v postižených oblastech teď potřebují naši solidaritu. https://t.co/Q9KOt9750p

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) June 24, 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…