Kalousek by měl dnes převzít vedení TOP 09. Strana si zvolí i nové vedení

29.11.2015 6:29

Opoziční TOP 09 si dnes v Praze na 4. celorepublikovém sněmu zvolí nové vedení. Po Karlu Schwarzenbergovi, který končí na vlastní přání kvůli zdraví, převezme s největší pravděpodobností funkci předsedy jeho dosavadní statutární zástupce Miroslav Kalousek.

Kalousek by měl dnes převzít vedení TOP 09. Strana si zvolí i nové vedení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Kalousek, který byl od vzniku strany prvním místopředsedou, nebude mít proti sobě zřejmě žádného protikandidáta. Kalouskovi nicméně zůstanou všechny jeho pravomoci z předchozí funkce, protože sněm TOP 09 v sobotu změnil stanovy strany, byť byli někteří delegáti proti tomuto kroku.

Na dalších deseti místech předsednictva zřejmě přibude žen. Nominace mají vedle dosavadní místopředsedkyně Heleny Langšádlové další dvě.Do volby prvního místopředsedy jde s jednou nominací pouze dosavadní místopředseda Marek Ženíšek.

V sobotu se na sněmu loučil končící Schwarzenberg projevem, ve kterém označil současnou migrační krizi za výzvu podobnou těm, kterým čelily předchozí generace ve vztahu k nacismu a komunistické vládě. Kalousek potom uvedl, že řešení bude TOP 09 hledat i ve spolupráci s demokratickou levicí. Schwarzenberg se po změně stanov stal čestným předsedou strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…