Kalousek dal svou inteligenci do služeb Zlého. Nikdy bych ho nehájil, píše Hájek

16.06.2013 16:53

Bývalý kancléř exprezidenta Václava Klause Petr Hájek na svém webu Protiproud poodhaluje ze svého pohledu skutečné zákulisí aféry kolem premiéra Petra Nečase a zastává se zatčených exposlanců.

Kalousek dal svou inteligenci do služeb Zlého. Nikdy bych ho nehájil, píše Hájek
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

Hájek zdůraznil, že chápe, že většina lidí je celou situací zmatena. Problémem totiž je podle něj zejména vystupování různých filmových policistů a "politologů". "Jak by mohla chybět třeba taková soudružka Dvořáková, která vedla komunistickou stranickou skupinu na vysoké škole a dnes je v České televizi hlavním expertem na etiku a čistotu v politice. Už jen nedočkavě čekám, kdy se objeví Tomáš Halík, prapodivný kněz-nekněz, o němž přinesl mimořádně zajímavé informace Adam Bartoš. Že by hlavního duchovního experta havlistů sklátila v této klíčové chvíli „viróza“?" ptá se Hájek.

Celá glosa Petra Hájka ZDE

Je škoda nevyužít zkušenost

Obvinění hlavních aktérů jsou podle bývalého kancléře chatrná a pouze bulvární média živí kauzu tak, jak se jim hodí. A Hájek se zamýšlí nad tím, co za celou kauzou je a kdo za ní vězí, což vysvětluje svým čtenářům, na jejichž dopisy reaguje.

V dopise jedna čtenářka zmiňuje například "trafiky" pro poslance, kteří kvůli hlasování o církevních restitucích opustili sněmovnu. "Je nejen slušné, ale dokonce spravedlivé, když se k nim jejich strana v takové málo vídané situaci  zachová rovněž loajálně. Že je to nyní předmětem účelové skandalizace, je jiná rovina věci," píše Hájek.

Nečase ani Kalouska se nezastávám

Hájek je navíc přesvědčen, že zkušenosti z vrcholné politiky by byla velká škoda nechat ladem. "Je to, jako když se vrcholový sportovec stane trenérem nebo působí ve svém sportu dál jako funkcionář. Tam by vám to asi tak „nemravné“ nepřišlo. Protože však standardní demokratická politika je dlouhodobě předmětem mediálního ataku, který ji chce znevěrohodnit a zničit, aby v uprázdněném prostoru o to snadněji mohli vládnout „nevolení politici“ z takzvané občanské společnosti a médií, razí základní tezi: Politici jsou špatní jako „třída“ (příznačný pojem „politická třída“ užívají někteří novináři a Jiří Paroubek)," napsal Hájek.

Bývalý kancléř ale jednoznačně v odpovědi dalšímu čtenáři odmítá, že by se zastával premiéra Petra Nečase a ministra financí Miroslava Kalouska. Nečas podle něj zničil ODS a pravici vůbec svou neschopností pokračovat v ideovém zakotvení ODS. "Miroslav Kalousek tím, že zneužil daru kromobyčejné inteligence, kterou ho Pán Bůh obdařil, a zcela utopen v marnivém a pyšném obdivu ke svým „schopnostem“, byl vždy připraven dát je do služeb Zlého," vysvětluje Hájek.

"To, oč se v současné chvíli hraje, daleko přesahuje role obou postav. A hlavně – vůbec o ně nejde. Přirovnal bych proto svůj postoj k nim v této principiální kauze k mé „obraně“ Davida Ratha a jeho věznění bez soudu zvaného „vazba“. Je to již srozumitelnější?" ptá se Hájek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…