Kalousek pohrdá oběťmi Osvětimi! Drsný text o lídrovi TOP 09

28.01.2019 7:22

Bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec se na svém facebookovém profilu vyjádřil k osobě předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska.

Kalousek pohrdá oběťmi Osvětimi! Drsný text o lídrovi TOP 09
Foto: Facebook
Popisek: Jaroslav Štefec

„Politická kariéra Mirka Kalouska, založená na pečlivě prokalkulované demagogii, cimrmanovských ‚krocích stranou‘, a především schopnosti ‚mít na každého něco‘ je svým způsobem fenomenální a v rámci ČR jedinečná. Kdyby nebyl hlavním motivem veškerého jeho konání pouze a zásadně jen osobní prospěch, pravděpodobně by ji završil na Hradě. Jenže vždycky byl a zůstal jen ‚tím‘ Mirkem Kalouskem z Bechyně, neschopným překročit svůj stín,“ míní Štefec.

Anketa

Podporujete prezidenta USA Donalda J. Trumpa? (anketa od 28.1.2019)

69%
hlasovalo: 4327 lidí

Následně přiznal, že Kalouskovu neskutečnou kariéru v podstatě obdivoval. „Způsob, jakým po 20 let vládl politické scéně ČR, je skutečně fascinující. Přestože je pro mě naprosto nepřijatelný jak lidsky, tak politicky, jeho kroky zpravidla měly přísně politickou logiku a udržovaly ho neustále v centru politického dění,“ dodal.

„Stejně jako většina těch, kteří ‚ochutnali moc‘, má ale i Mirek Kalousek problémy s ‚odcházením‘. Jeho stále křečovitější snaha udržet se na politickém výsluní a užívat si závětří poslanecké imunity je ovšem snadno pochopitelná – konec v politice pro něho bude nejspíš znamenat i to, že jeho rivalové se vrhnou na jeho politickou mrtvolu a obrazně řečeno ho roztrhají na kusy. Od počátku 90. let jim k tomu ostatně zavdal nejednu příčinu a nepřátel si stihl nadělat skutečně hodně,“ míní.

Následně se zaměřil na Kalouskův výrok: „Dnes je Mezinárodní den památky obětí holocaustu. Vzpomínáme na nevinné oběti zrůdného, průmyslově organizovaného zločinu, který spáchali lidé na lidech,“ jenž zveřejnil na svém twitterovém účtu. „Projevil jím nejen absolutní pohrdání historickou realitou, ale také neodpustitelné pohrdání oběťmi holocaustu tím, že se úmyslně a zcela programově vyhnul jasné identifikaci jak obětí, tak jejich katů,“ dodal Štefec.

„Proč je tento Kalouskův výrok neodpustitelný? V současné islamizující se EU je díky radikalizaci muslimského obyvatelstva fanatický antisemitismus opět na vzestupu. Pokud budeme zavírat oči před faktem, že pachateli tohoto zločinu byli zfanatizovaní němečtí nacisté a oběťmi v diasporách žijící etničtí Židé, otvíráme zároveň cestu možnosti opakování strašlivých zločinů, které páchali němečtí nacisté nejen na Židech, ale i na mnoha dalších národech Evropy včetně našeho. Křišťálová noc jasně ukázala, jak snadné je něco podobného ‚odstartovat‘ a kam až může neustálé ‚zavírání očí‘ zajít. Obávám se, že cesta, kterou se současná EU vydala (a kterou Kalouskova ‚politická korektnost‘ do puntíku vystihuje), je cestou, neodvratně vedoucí k opakování 80 let staré historie válek a násilí,“ uzavřel Štefec s tím, že budeme-li podobné výroky a z nich plynoucí činy tolerovat, je prakticky jisté, že za to zaplatíme krvavou daň. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…