Kalousek pokosil Čechy „ufňukánky“: Kdo netrpí skutečnou chudobou, musí si pomoct sám!

17.04.2022 9:40 | Ze sítí

Exministr financí a zakladatel TOP 09 bouchl do stolu. Už má prý dost nářků, že se vláda Petra Fialy (ODS) nestará o české občany. Rozhodl se proto lidem vyjevit nepříjemnou pravdu.

Kalousek pokosil Čechy „ufňukánky“: Kdo netrpí skutečnou chudobou, musí si pomoct sám!
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

Opoziční politici v čele se šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem do úmoru opakují, že vláda pětikoalice: ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a Starostů kašle na české občany.

Fiala se proti tomuto tvrzení opakovaně ohradil a upozornil, že vláda už českým občanům v časech nelehké ekonomické situace poskytla již přes 70 miliard korun

Andrej Babiš však dává najevo, že to stále není dost, a že kdyby bylo na něm, poskytl by víc.

Jenže tady se o slovo najednou přihlásil Miroslav Kalousek a připomněl, že peníze státního rozpočtu jsou peníze, které pocházejí z kapes českých občanů. Z jejich daní. A Češi, Moravané i Slezané si teď nemohou dovolit rozhazovat na Babišovy rozmařilé nápady. Ani Kalousek se prý nebrání tomu, aby senioři dostali přidáno k důchodu třeba deset tisíc, ale až na to čeští daňoví poplatníci budou mít. Dřív to podle něj není možné.

 A teď Kalousek ještě přitvrdil.

„Všem, kteří křičí, že ‚vláda se musí starat o naše lidi‘: Vláda se odpovědně stará o všechny naše lidi, kteří se bez pomoci neobejdou. Nemůže se ale starat o všechny, kteří fňukají, protože fňukání je naším národním sportem. Kdo netrpí skutečnou chudobou, ten si musí pomoct sám,“ sdělil Kalousek nepříjemnou pravdu všem. Na twitteru.

Miroslav Kalousek promlouvá

Posléze dodal, že právě proto, že se nezdráhá sdělovat nepříjemné pravdy, nemůže kandidovat na prezidenta. Říkat lidem nepříjemnou pravdu se totiž v prezidentské kampani nenosí. A tím ani zdaleka neskončil.

Miroslav Kalousek promlouvá

„Chudoba je definována. Je to nedostatek: jídla, tepla, oblečení, obuvi, přístupu ke zdravotní péči a přístupu ke vzdělání. Je-li tohle všechno pro vás dostupné, nejste objektivně chudý,“ jal se vysvětlovat.

Miroslav Kalousek

Nakonec posla ještě jeden vzkaz paní, která se svědomitě stará o své rodiče. Její manžel prozradil, že oba rodiče jsou ve čtvrtém, nejtěžším stupni zdravotního stavu. „Vaše paní je skvělá dcera. Leč každá (IV.) osoba má nárok na 19.200 Kč/měs. na nákup péče. Pokud tu péči zajišťuje Vaše paní sama, dostává od státu za péči o dvě blízké osoby 42.200 měsíčně čistého. Je to vyčerpávající, ale není to chudoba. Já ji rád mít budu,“ napsal Kalousek.

Miroslav Kalousek promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…