Kalousek poslal vzkaz Babišovi: Premiér lže. A kdo lže, ten krade

23.04.2020 13:47

Spor o novelu zákona o rozpočtové odpovědnosti vyústil v tradiční českou válku zastánců „šetření“ a „investic“. Na jedné straně je tak jako v minulých letech vždy nejvíce vidět Miroslav Kalousek, na druhé Andrej Babiš. Tento spor je ale jiný v tom, že Kalouskovi povolily nervy...

Kalousek poslal vzkaz Babišovi: Premiér lže. A kdo lže, ten krade
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Vládní návrh novely zákona o rozpočtové odpovědnosti byl schválen Poslaneckou sněmovnou přes odpor opozice i Senátu, který předlohu poslancům vrátil. Námitky směřovaly hlavně k tomu, že umožnění prohloubení strukturálního deficitu v dalších letech povede vládu k neomezenému utrácení.

Premiér Andrej Babiš kvůli tomu ve středu v České televizi kritizoval opozici, Senát i předsedkyni Národní rozpočtové rady Evu Zamrazilovou.

Bývalého ministra financí Miroslava Kalouska na jeho výstupu nejvíce zaujala slova, že „Předsedkyně Národní rozpočtové rady a opozice nechtějí dát důchodcům peníze“.

Kalousek se na Facebooku ohradil, že nic o tom, že nechtějí dát peníze důchodcům, při jednání v Poslanecké sněmovně nezaznělo. „Nic takového včera ve sněmovní diskuzi nezaznělo. Předseda vlády ČR veřejně lže,“ obvinil Andreje Babiše.

A nejostřejší vzkaz si předseda poslaneckého klubu TOP 09 nechal na samotný závěr: „Kdo lže, ten krade“.

Pod diskusí se objevily především příspěvky, které s Kalouskem souhlasily. Dokonce zazněl i názor: „Myslím, že důchodci mají dost“. Podle jeho autora už dokonce někteří důchodci mají srandu z toho, že nic nepotřebují, ale vláda jim stále přidává.

Jiná dáma vyjádřila názor, že Andrej Babiš asi ekonomce Zamrazilové nerozuměl, neboť ta hovořila „vzdělaně a česky“. Tomu prý Andej Babiš nerozumí, toho napadají jen slova jako důchodce nebo „motýle“.

JIná dáma si troufla poznamenat, že hovořit o lžích a krádežích je zrovna v případě Miroslava Kalouska velmi komické, a hned se na ni vrhlo několik jeho stoupenců s komentáři, že Kalousek nebyl nikdy trestně stíhán.

Další plánovali velkolepou opoziční informační akci: „Možná by nebylo od věci každý týden vytisknout právě aktuální případ na letáčky s velkým nápisem LEŽ! a zaplavit jimi republiku“, nebo rozumovali, že Babišovy voliče pravda nezajímá.

A uzavřel to jiný diskutující, který napsal, že „vláda by nyní měla táhnout za jeden provaz - nejraději do p**ele“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…