Kalousek teď byl nejstatečnější a nejzásadovější český politik, píše Pavel Šafr

20.10.2017 22:20

Pavel Šafr se na svém serveru Forum24.cz razantně zastal předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. V letech 2014–2017 byl prý Miroslav Kalousek nejstatečnější a nejzásadovější český politik.

Kalousek teď byl nejstatečnější a nejzásadovější český politik, píše Pavel Šafr
Foto: Reprofoto ČT
Popisek: Miroslav Kalousek a Andrej Babiš v předvolební debatě ČT

V pátek a v sobotu rozhodují Češi, Moravané a Slezané o své politické budoucnosti. Pavel Šafr, jenž se vždy stavěl kriticky k šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi, ve volebních dnech zašel ještě dál. Ocenil totiž, jak se v letech 2014 až 2017 choval předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„V letech 2014–2017 byl Miroslav Kalousek nejstatečnější a nejzásadovější český politik. Můžeme třeba tisíckrát nesouhlasit s jeho stylem jadrných tweetů nebo s jeho až příliš častou kritikou ostatních demokratických stran. Ale Kalousek je člověk, který má tvar. A ukázal se jako politik do nepohody a dokázal jako jediný formulovat a ukazovat pravý stav věcí. Ať už volby dopadnou jakkoli, jeho místo v české politické historii bude pozitivní,“ napsal Šafr.

Celé vyjádření Pavla Šafra naleznete zde

Novinář se nedomnívá, že by Kalousek byl bez chyby, ale v uplynulém volebním období si prý vyslechl tolik nespravedlností a urážek, že si zaslouží zastání. V jiných médiích se Kalousek podobného zastání možná nedočká, ale Šafrovi je to prý jedno. Cítil zkrátka potřebu říct, co si myslí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …