Kalousek varuje před vítězstvím lži. Prý stačí, když slušní lidé mlčí

12.07.2012 8:11

Vlasta Parkanová (TOP 09) včera byla vydána k policejnímu stíhání. Po její vydání hlasovala i část TOP 09, možná proto, že nesouhlasí se současnou podobou poslanecké imunity. Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) je třeba Parkanovou hájit se vší vervou, neboť se jí děje nebetyčná křivda.

Kalousek varuje před vítězstvím lži. Prý stačí, když slušní lidé mlčí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Kalouskův projev byl plný emocí

Ministr financí Miroslav Kalousek se v rozhovoru pro dnešní Právo znovu vyjadřuje k obvinění Vlasty Parkanové (oba TOP 09) a znovu vysvětluje, proč ji ve středu ve sněmovně tak vášnivě hájil. Se stejnou vervou by se prý byl za každého poslance, u kterého by byl přesvědčen, že se mu děje křivda. Sám se tlaku ze strany policie neobává. Nemá důvod si myslet, že policejní vyšetřování zasáhne i jeho.

Anketa

Co říkáte tomu, jak Kalousek hájí Parkanovou?

hlasovalo: 5331 lidí

Část TOP 09 kritizuje imunitu jako takovou

„Jsem připraven takto obhajovat nejen každého poslance, u kterého jsem pevně přesvědčen, že jeho obvinění je křivda a nepravda, a to nejen dámu, kterou znám dvacet let a za kterou dám obě ruce do ohně. Já ty nepravdy dokážu doložit. Aby lež zvítězila, stačí, když slušní lidé mlčí“ zdůrazňuje Kalousek.

První místopředseda TOP 09 k tomu dodává, že je povinen hájit lživě obviněného člověka tím hlasitěji, čím je bezpráví větší. Bezpráví vůči Parkanové přitom považuje prakticky za bezbřehé. V porovnání s tím se prý choval ve sněmovně ještě hodně umírněně.

Za zmínku stojí i fakt, že celá TOP 09 podle Kalouska nepochybuje, že policejní obvinění způsobuje spoustu lží, ale část poslanců TOP 09 má zásadní problém se současnou podobou poslanecké imunity jako takovou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…