Kalousek vzkazuje kritikům: Nejsem neschopný, to ekonomika. FAÚ jede

28.12.2011 21:28

Mezi neschopné politiky Kalousek prý nepatří. Nižší výběry daní jsou prý odrazem zpomalující se ekonomiky a klesající poptávce ze zahraničí. K dobrému jménu ministerstva prý přispívá i Finanční analytický útvar, který zabránil v rozkradení miliard ze státní kasy.

Kalousek vzkazuje kritikům: Nejsem neschopný, to ekonomika. FAÚ jede
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Co se týče každodenního boje proti daňovým únikům, lze dokázat, že jeho intenzita se zvyšuje. Za klíčovou považuji fungující spolupráci jednotlivých útvarů a organizací v resortu ministerstva financí,“ napsal ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz ministr Kalousek.

Pokusy o daňové úniky se objevily v obchodě se všemi komoditami, od potravin po komponenty do počítačů. Nejlépe si útvar vedl v boji proti obchodníkům s pohonnými hmotami, jimž do října 2011 daňová správa doměřila 2,6 miliard korun a padlo třináct trestních oznámení. Více než miliardu měl finanční útvar zachránit při zákrocích proti podvodnému prodeji fotovoltaických článků a při pokusu o krácení DPH při prodeji webhostingových karet.

„Budu usilovat o to, aby tato efektivní koordinace boje proti daňovým únikům nejen pokračovala, ale také se stále zlepšovala. Poctiví daňoví poplatníci musí jasně vidět, že nepoctivost se nevyplácí,“ uzavřel Miroslav Kalousek.

Mládek: Pochybné výsledky

"Často pochybné výsledky vydává za vítězství. U daní ale máme tvrdá čísla a ta jsou jednoznačná. Podle nich se panu ministrovi rozpadl výběr daní na základě daňového přiznání, tedy od živnostníků. Tam čísla za za deset měsíců jsou naprosto neuvěřitelná. Bylo to pouhých dvě stě osmdesát milionů, přičemž plán byl asi dvě a půl miliardy korun,“ řekl ParlamentnímListům.cz Mládek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …