Kalouskova poslankyně chce muslimům zabránit, aby u nás mohli ze škol šířit islám

03.06.2016 8:07

Poslankyně TOP 09 Nina Nováková navrhuje novelizovat nedávno přijatý školský zákon tak, aby muslimové nemohli zakládat v Česku školy, ve kterých by šířili islám. Informoval o tom server Novinky.cz.

Kalouskova poslankyně chce muslimům zabránit, aby u nás mohli ze škol šířit islám
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně TOP 09 Nina Nováková

„V novele nahlas říkáme, že na našich školách si mají žáci osvojit základní kulturní evropské hodnoty a tradice. A ty stojí na humanismu, který pramení z antiky a žido-křesťanské kultury,“ řekla Právu Nováková. Dodala, že novelu ve sněmovně předloží během několika dní.

  • Celý text je ZDE

V praxi by to podle ní znamenalo, že by na území České republiky nemohly působit školy, jež nebudou ochotné evropskou kulturu předávat. „Školy, které by chtěly předávat kulturu úplně jinou, by u nás neměly místo,“ dodala poslankyně.

Podle ní je to reakce na příliv uprchlíků z muslimských zemí. „Určitě, protože Evropa udělala spoustu chyb a zvláště západní Evropa to s multikulturalismem přehnala,“ poznamenala poslankyně.

Nováková věří, že její novela má šanci projít, protože podporu jí prý přislíbili poslanci TOP 09, KDU-ČSL, ODS a někteří poslanci z hnutí ANO.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…