Kalouskovi s Nečasem se líbí audit ČEZu. Přitom ho neviděli

07.02.2012 19:56

Ministr financí Miroslav Kalousek nemá prý důvod zpochybňovat audit společnosti ČEZ stejně jako premiér Petr Nečas. Podle Ekologického právního servisu ale nemají kompletní audit k dispozici.

Kalouskovi s Nečasem se líbí audit ČEZu. Přitom ho neviděli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Kalousek hostem pořadu Michaely Jílkové Máte slovo

Z odpovědi úředníků podle Ekologického právního servisu vyplývá, že Kalouskův resort výsledky auditu v ČEZ k dispozici nemá a že se spokojil s prezentací uveřejněnou na webových stránkách firmy ČEZ.

Audit neřeší podezřelé projekty ani dceřiné firmy

Kalousek přesto pro Hospodářské noviny uvedl, že nemá důvod audit zpochybňovat. Audit byl již zadán a já mu věřím," doplnil ministra premiér Nečas. „Vláda se zřejmě neobtěžovala si od firmy ČEZ audit vyžádat a jakkoliv jej přezkoumat. Přesto teď ministr Kalousek i premiér Nečas podle svých slov auditu věří. Nezbývá, než si položit otázku – čemu že to vlastně věří?“ uvedl v tiskovém prohlášení právník EPS Martin Fadrný.

Podle Fadrného přitom audit – alespoň dle zveřejněné prezentace – nejde k podstatě věci a je nepřezkoumatelný. „Auditu mimo jiné vytýkáme, že nesrovnává výsledné ceny podezřelých projektů se zahraničím, neřeší dceřiné firmy ČEZ a neřeší ani vztah ČEZ a dalších firem holdingu Appian,“ vysvětlil právník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…