Kamarád Kalouska zmařil boj proti hazardu. Exposlankyně Klasnová poslala vzkaz

17.08.2014 22:01

Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09) svým rozhodnutím o přesunutí termínu konání zastupitelstva z 9. na 16. září pojistil hernám a kasinům růžovou budoucnost. Na tom se shodlo hned několik politiků, od zástupců KDU-ČSL po nejnovější komentář bývalé poslankyně Kateřiny Klasnové.

Kamarád Kalouska zmařil boj proti hazardu. Exposlankyně Klasnová poslala vzkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

„TOP 09 měla vždy prostřednictvím Miroslava Kalouska blízko k provozování hazardních her. Jako ministr financí povolil desítky tisíc videoloterijních terminálů v rozporu se zákonem, na nezákonné praktiky poukazoval ombudsman, ještě když jsem byla v Poslanecké sněmovně, tak jsme podali na Kalouska trestní oznámení, zasáhnout musel Ústavní soud," uvedla Klasnová na svém Facebooku.

Přesto je podle ní stále v České republice největší počet heren na obyvatele ve srovnání s jinými evropskými zeměmi. V některých obcích a městských částech se rozhodli říct hazardu ne a uspěli. Netoliko už na Praze 1, kde je Klasnová stále ještě zastupitelkou. „Bohužel nikoli v Praze 1, kde jsem se společně se zastupiteli za SZ snažila prosadit nulovou toleranci. A nejnovější počin našeho pana starosty Lomeckého (TOP 09), velkého kamaráda pana Kalouska, je zmaření referenda o zákazu hazardu. Petici přitom podepsalo přes 2200 občanů Prahy 1," uvádí politička.

„Jsme znechuceni a pobouřeni,“ řekl ParlamentnímListům.cz Jan Wolf, předseda KDU-ČSL na Praze 1. Nelze to prý vnímat jinak než jako ryze účelový krok. Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký na komentáře nereaguje. Nezvedá telefon a neodpovídá ani na SMS zprávy. Stejné ticho je u vedení pražské TOPky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…