Kancléř hejtmana z KSČM skončil, i kvůli spolupráci s StB

23.02.2013 18:55

Kontroverzní kancléř Aleš Konopásek, který na ústeckém krajském úřadu zažil hejtmany z různých stran, nyní končí, a to za hejtmana Oldřicha Bubeníčka z KSČM. Konopásek byl znám spoluprací s StB či nevhodným chováním k některým pracovnicím na úřadu.

Kancléř hejtmana z KSČM skončil, i kvůli spolupráci s StB
Foto: ČT
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

"Zjistili jsme, že naše spolupráce není ideální," uvedl pro server iDnes.cz hejtman Oldřich Bubeníček. Důvody konce Aleše Konopáska na úřadu nechtěl rozebírat, pouze připustil, že jedním z nich je i jeho bývalá spolupráce s StB. "Ale nebyl to ten hlavní důvod," dodal.

Sám Konopásek oznámil svůj odchod prostřednictvím České tiskové kanceláře (ČTK). "Rovnou odmítám spekulace, že pravou příčinou mého odchodu by mohla být kampaň, kterou proti mně v minulých dnech opětovně vedla některá média, a za níž zřetelně vidím zájmy některých podnikatelských skupin v Ústeckém kraji," uvedl. O jakou kampaň by mělo jít, ale neřekl.

Konopásek začal jako vedoucí kanceláře hejtmana pracovat za Jiřího Šulce (ODS). Minulá hejtmanka Jana Vaňhová (ČSSD) ho v této funkci také ponechala. Jeho nadřízení tvrdili, že byl kompetentní a ukázal negativní lustrační osvědčení.

Co bude nyní Konopásek dělat, není jasné. "Na dalším se musí dohodnout s ředitelem krajského úřadu. Nevím, jestli mu nabídne odpovídající místo," vysvětlil Bubeníček. Vyjasnit by se to prý mělo do konce března.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…