Kapela Tři sestry poslala Babiše do prd...? Bylo to úplně jinak. Čerstvé informace nejen pro Fanánka

02.06.2017 16:33

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se chystal vyrazit na koncert skupiny Tři sestry v Chomutově a požádal prý kapelu, zda by ho mohla podpořit anebo alespoň pomlčet o tom, že s Babišem nesouhlasí, pokud hudebníci patří mezi odpůrce bývalého ministra financí. Právě tato dnešní informace spustila poté, co Tři sestry reagovaly na Facebooku ostrým vyjádřením, lavinu sdílení a komentářů. ParlamentníListy.cz ovšem získaly hned dva celkem protichůdné postoje, jak to ve skutečnosti bylo.

Kapela Tři sestry poslala Babiše do prd...? Bylo to úplně jinak. Čerstvé informace nejen pro Fanánka
Foto: red
Popisek: Tři sestry

„Nic za tím nehledejte. My víme, že pan předseda Babiš chodí rád na koncerty, a tak nás napadlo, že když tady hrají Tři sestry, mohl by tam zajít. Ale protože jsme nechtěli, aby to vyvolalo na místě nějaké negativní emoce, jako že je tam politik, nabídl se jeden náš sympatizant, že zná někoho kolem kapely a prověří to. O nic víc nešlo. A mrzí mě, že to kapela na fcb asi trochu nafoukla. Nic jsme po nich nechtěli. Pan Babiš to nevěděl, taky už nám za to dneska vynadal a na koncert nepůjde," řekl redakci krajský předseda na Ústecku Jan Richter.

Šéf komunikace ANO Vladimír Vořechovský jeho slova pro ParlamentníListy.cz potvrdil. „Centrální hnutí ANO určitě nic takového nechtělo a neřešilo. Pan Babiš chodí běžně na koncerty a hudební festivaly úplně sám, v podstatě soukromě, bez velké organizace. Prostě je rád mezi lidmi. Mohlo se stát a asi se stalo, že se do toho proaktivně a zbytečně vložil někdo v regionu. A věřte, že kdyby to pan Babis věděl dopředu, určitě by ho za to nepochválil," dodal.

Připomeňme ještě ostrou reakci kapely. „Dnes 1. 6. 2017 byl náš kapelník telefonicky kontaktován údajně jménem šéfa krajského vedení hnutí ANO s informací o chystané návštěvě poslance Andreje Babiše na našem koncertě 2. 6. v Chomutově, kde je v rámci předvolební kampaně. K oznámení byl vznesen dotaz, zda v případě, že Fanánek je jeho příznivcem, by jej mohl pozdravit z pódia. V opačném případě, tedy pokud je jeho odpůrcem, zda by mohl o tomto pomlčet," píše kapela na sociální síti Facebook.

„Skupina Tři sestry je striktně apolitický hudební soubor, který nepodporoval, nepodporuje a nebude podporovat svými aktivitami NIC JINÉHO než dobré pití, jídlo, lásku a zdravý životní styl, natožpak jakékoli politické strany, hnutí či podobné subjekty. Zcela principiálně odmítáme, abychom v tomto smyslu byli jakkoli manipulováni či aby se z našich vystoupení staly předvolební mítinky a agitace politických stran. Věříme, že naši fanoušci to cítí stejně. Děkujeme jim za to,“ doplnila kapela.

Jejich slova měla v pátek odpoledne téměř 7.500 zdvihnutých palců a přes 1.500 sdílení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…