Karel Gott, jméno, které se objevuje i v zahraničních médiích

12.10.2019 19:43

O zádušní mši za zemřelého zpěváka Karla Gotta píší i světová média, a to například v Německu či v Rusku. Informaci přinesl server ČeskéNoviny.cz.

Karel Gott, jméno, které se objevuje i v zahraničních médiích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zádušní mše za Karla Gotta v katedrále sv. Víta na Pražském hradě

Například německý deník Bild měl v Praze vlastního zpravodaje, který veškeré události spojené s posledním rozloučením s Karlem Gottem sledoval. Informoval například o tom, jak celá země truchlí za Karla Gotta nebo jak mnoho fanoušků je ze smrti svého oblíbeného zpěváka stále otřeseno. 

Deník také informuje o tom, že do Česka přijel i bývalý Gottův manažer Wolfgang Kaminski a nechyběl ani zpěvák Patrick Linder. 

Agentura DPA podle serveru ČeskéNoviny.cz cituje kněze Zbigniewa Czendlika, jenž doporučoval Bohu koncert Karla Gotta. Süddeutsche Zeitung si všímají toho, že do Česka se přijeli s Karlem Gottem rozloučit i mnozí Němci. Agentura AFP pak citovala kardinála Dominika Duku. 

A ruská agentura TASS, jež měla rovněž v Praze dopisovatele, zase uvedla, že tělo bude zpopelněno v pražském Motole a urna by mohla být uložena na Vyšehradě.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…