Karel Šíp padal smíchy kvůli covidu: Herec hraje, dokud nechcípne. A teď...

28.09.2020 14:24

Jak se hercům v divadle hraje za časů koronaviru? Jinak než dříve, to je jisté. Publikum je zarouškované. Někde se dokonce měří teplota. I u herců se změnil přístup, jak to popsal člen ansámblu Dejvického divadla Václav Neužil ve Všechnopárty. Dříve „herec hrál, dokud nechcípnul“, a horečka nezastavila jeho kolegy, aby ho do divadla nedotáhli. A teď? „Máš 37,1, co tady děláš?!“

Karel Šíp padal smíchy kvůli covidu: Herec hraje, dokud nechcípne. A teď...
Foto: Repro ČT
Popisek: Bavič a moderátor Karel Šíp

Jak jsme již psali, koronavirus se jako téma uchytil i v zábavních pořadech jako Všechnopárty Karla Šípa. Ten kupříkladu prohlásil, že přebíhá z jednoho covidového tábora do druhého. „Já když sedím doma, tak jsem nad věcí, říkám si, jsou ty lidi blázni. Ale když jsem venku, tak se bojím na cokoliv šáhnout,“ řekl.

Anketa

Má vláda na žádost Prymuly vyhlásit nouzový stav?

61%
39%
hlasovalo: 12338 lidí
O covidu mluvil i jeden ze Šípových hostů. Herec Václav Neužil z Dejvického divadla uvedl, že se u nich hraje, ale diváci mají roušky. „My jsme docela malé divadlo, máme kapacitu 120-130, takže máme plno, jsem strašně rád,“ dodal. A Šíp poznamenal, že v malém divadle je první řada k hercům poměrně blízko, což Neužil potvrdil. A dodal, že v současném představení hraje zpěváka Micka Jaggera a zpívá. „Ten Jagger je takovej rozjetej. Tak já jsem tam takovej rozjetej a zpívám a zpívám. Najednou vidím, jak mi vylítla taková malá slinka. Ale v dnešní době, to je kulomet, to je atomová bomba,“ pobavil herec přítomné diváky.

„Vidim, jak letí a že asi na někoho spadne. Ta paní taky koukala, ale byla schovaná,“ naznačil herec, že dotyčná byla zarouškovaná. „A byla v pohodě. Líbilo se jí to, nic se nestalo,“ dodal Neužil, s tím, že i to se děje v dnešní době, tedy že „prskání na lidi“ má trochu jiný význam.

Hercům a dokonce i divákům se měří teplota, nad čímž se podivil Šíp, protože v jeho publiku nikdo teplotu neměřil a bavič prohlásil, že „tady není nikdo teplej“. „Časy se změnily úplně. Dřív, když vám bylo blbě, což se prostě stane, že jste nemocnej, třeba jednou za rok, je vám blbě, nemůžete do práce. Tak se vždycky volalo, ředitelka od nás z kanclu, můžeš hrát, poď, hraj, kolik máš? 38,5? To dáš! To dáš, přijď. Lež, lež, my ti pošlem auto, ale přijeď,“ popsal herec, jak to v divadle chodilo před covidem. „Herec hraje, dokud nechcípne,“ pokračoval v komediálním výstupu Neužil. A dodal, že s třicetdevítkou na krku přijde do divadla bílá mrtvola. „Vypadáš výborně, cos přeháněl?“ dostane pak dotyčný pochvalu, i chraptivý hlas se mu pochválí, a jde hrát.

A teď? „Máš 37,1, co tady děláš?! Okamžitě padej domů. Máš 37,1,“ popsal současnou situaci za smíchu Karla Šípa a publika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…