Kauza „perské princezny“ v rouškách: Hřebejk v souvislosti naznačil cosi o Zdeňku Svěrákovi

29.03.2020 16:42

Petr Kukal před pár dny oznámil, že bude končit na postu mluvčího Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Osudným se mu stalo konstatování, že se české ženy nemusejí bát nosit roušky, protože v nich připomínají perské princezny. Jedna ze studentek si na Kukala stěžovala. K situaci se vyjádřilo i vedení fakulty.

Kauza „perské princezny“ v rouškách: Hřebejk v souvislosti naznačil cosi o Zdeňku Svěrákovi
Foto: Miloš Blažka
Popisek: Petr Kukal

Petr Kukal na sociálních sítích napsal, že české ženy nemusejí mít obavu z nošení roušek. Připomínají v nich prý perské princezny. A od některých slečen a dam se dozvěděl, že o jeho názory v této oblasti nikdo nestojí a ženy prý neřeší, zda se mužům v roušce líbí, či nikoliv. To by nás prý vracelo do minulého století.

K situaci se vyjádřilo také vedení FF UK.

Bezprostředním důvodem odchodu pana Kukala jsou některá jeho vyjádření v diskusích na sociálních sítích vůči členkám akademické obce, která jsme vyhodnotili jako nepřijatelná. Potvrzujeme, že vedení fakulty i Akademický senát Filozofické fakulty UK obdržely stížnost na vystupování pana Kukala, nicméně tato skutečnost nehrála v našem rozhodování roli,“ napsal děkan fakulty Michal Pullmann.

Anketa

Kterou písničku by měl hrát rozhlas pro zlepšení nálady?

hlasovalo: 20087 lidí
Konstatoval, že členové vedení fakulty nevycházeli ze stížností, ale z vlastního posouzení situace.

Nakonec Petru Kukalovi poděkoval za práci, kterou pro fakultu vykonal.

Při rozhodování o tak zásadním kroku, jako je ukončení pracovního poměru, vycházíme z vlastního posouzení situace. Děkuji panu Kukalovi za všechnu dobrou práci, kterou pro Filozofickou fakultu UK vykonal.

Režisér Jan Hřebejk na sociálních sítích v diskusi pod vyjádřením fakulty vzpomněl i na Zdeňka Svěráka, jenž také mluvil o ženách, když před společným zpěvem písně „Není nutno“ sdělil národu, že jsou sestřičky mnohem hezčí než doktoři. A také obětavé. Hřebejka však zarazilo, že Svěrák jaksi opomněl zdravotní bratry.

Na tomto příkladu se snažil ukázat, že kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. 

„Mě opravdu hodně zarazilo, že se panu Svěrákovi někam vytratili také zdravotní bratři, se kterými se setkávám v nemocnicích dost často. Holt kdo chce psa bít, hůl si najde,“ napsal.

Jan Hřebejk glosuje počínání FF UK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…