Kdo je ten autista, co mu padají kalhoty? Pirátský poslanec se stal obětí módní policie

23.05.2019 21:12

Poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková vyjela i se svými kolegy na pracovní cestu do Spojených států, načež to sdílela na sociálních sítích a uživatele Facebooku zaujala fotkami, které sdílela. Debata se díky fotografiím poslanců přesunula od bilaterárních vztahů České republiky s USA na to, jak její kolegové vypadají, a debatující si v komentářích zahráli i na módní policii. „Kdo je, prosím, ten vyjukaný autista úplně vpravo?“ počastovali uživatelé vyfoceného pirátského poslance nepříliš lichotivými přízvisky. A poté došlo i na dalšího z kolegů.

Kdo je ten autista, co mu padají kalhoty? Pirátský poslanec se stal obětí módní policie
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková je kandidátka ODS č. 3 v Olomouckém kraji

Anketa

Prezident Zeman šikanuje část Česka, tvrdí Dominik Hašek. Má gólman pravdu?

7%
93%
hlasovalo: 26160 lidí
Zuzana Majerová Zahradníková celou „smršť komentářů“ odstartovala zprvu nevinně vypadajícím příspěvkem: „Velice si vážím pozvání od organizace ‚American Friends of the Czech republic‘ do Washington, D.C. na jednání o bilaterálních vztazích mezi USA a Českou republikou.“ K příspěvku ovšem doplnila několik fotografií, kde je i se svými kolegy, což mnohé diskutující nenechalo chladnými. 

Komentující Lukáš Zídek zprvu ve svém komentáři poslance přítomné na fotografiích chválil s tím, že: „Rozvíjení pracovních a přátelských vztahů na všechny světové strany je rozumné a žádoucí.“

Úplně souhlasně na jeho komentář však nereagoval uživatel Martin Štebel, když poukázal, že politikům, kteří se s Majerovou Zahradníkovou do USA vypravili, prý nejde jenom o dobré vztahy USA s ČR: „Těm, co jsou s vámi na fotce, ani tak nejde o bilaterální vztahy mezi USA a ČR, ale o vztahy mezi USA a EU – lépe řečeno evropským superstátem,“ napsal.

A pak se diskuse ubrala zcela nečekaným směrem. Vše odstartoval komentář Vítězslava Rybeckého, jenž se zeptal: „Kdo je, prosím, ten vyjukaný autista úplně vpravo? Co mu navíc padají kalhoty?“ A na jeho komentář mu odvětila samotná Majerová Zahradníková, která upřesnila, že onen „autista“ je její kolega František Kopřiva z Pirátské strany.

Vítězslav Rybecký pak Majerové Zahradníkové poděkoval a dodal: „Děkuji, byl mně nějak povědomý. Ostatně při první služební cestě na Západ od Chebu jsem byl podobně vyjukaný. To jej omlouvá. Dobré pořízení.“

Samotná diskuse ohledně odívání poslanců tím však neskončila a přidal se i Miroslav Mařenec, který zase uvrhl světlo na dalšího z poslanců a jeho zajímavý outfit: „Ten s těmi efekty na botách a černými kalhotami s modrým sakem je taky jedlý,“ poukázal.

Načež se do diskuse připojila i uživatelka Hanka Pokorná a přidala vyobrazeným poslancům pár módních rad: „Tak hnědé boty se mohou vzít k modrému i šedému obleku, ale jen nekombinované. Jinak ten šedivý oblek zjevně nesedí, nositel má dlouhé tělo a kratší nohy, nejspíš koupil první, co mu přišlo pod ruku. Asi chtějí ukázat, jak mizerný mají jako poslanci plat, když nemají na vizážistu. Stačil by nějaký módní poradce, návrhář…“ A neopomněla ani na Zahradníkovou Majerovou: „Jinak do Bílého domu, jak praví první dáma etikety Eliška Coolidge Hašková, by to chtělo nejlépe kostýmek a trochu vyšší podpatky... Je fajn, že tam jsou, ale tím oblečením to hlavně pan Pirát shodil a ten prostřední též,“ dadala.

František Kopřiva

  • Piráti
  • Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.

Poslední se připojil i diskutující Radek Štěpán a na příspěvek Hanky Pokorné sarkasticky doplnil: „To má oblek z tanečních.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…