Kdo v ANO projeví odlišný názor, je za idiota. Babiš mi říká Kristýnko, jako bych byla dítě a on moudrý otec. Promlouvá poslankyně Zielinková, která raději přeběhla ke Kalouskovi

04.03.2017 20:04

V roce 2013 věřila Kristýna Zelienková, že spolu s Andrejem Babišem dokáže změnit Česko. Postupem času však přišla na to, že se v hnutí příliš netolerují názory, které nejsou v souladu s tím, co si myslí „šéf“. Když v ANO projevíte odlišný názor, jste prý za „idioty“. V roce 2017 se prot poslankyně rozhodla pomoct jiné politické síle – TOP 09 Miroslava Kalouska.

Kdo v ANO projeví odlišný názor, je za idiota. Babiš mi říká Kristýnko, jako bych byla dítě a on moudrý otec. Promlouvá poslankyně Zielinková, která raději přeběhla ke Kalouskovi
Foto: ANO
Popisek: Poslankyně Kristýna Zelienková.

Kristýna Zelienková věřila, že spolu s Andrejem Babišem a jeho hnutím ANO dokáže změnit Česko k lepšímu. V roce 2013 kandidovala za hnutí ve volbách a uspěla. Jenže už jako poslankyně postupně zjišťovala, že se v ANO příliš netolerují odlišné názory. Kdo se neshoduje s Andrejem Babišem, je podle dnes již nezařazené poslankyně „za idiota“.

Definitivně se v tomto názoru utvrdila v době, kdy se Andrej Babiš pokoušel vysvětlit kauzu kolem svého Čapího hnízda. Její tehdejší kolegové byli podle všeho spokojeni s tvrzením, že Babiš tak dlouho mlžil kolem Čapího hnízda proto, aby ochránil svou rodinu. Jí samotné toto vysvětlení přišlo nedostačující a poslanecký klub ANO raději opustila.

Server deníku Blesk k tomu dodává, že Babiš „odbojnou poslankyni“ označuje za „Kristýnku“, se kterou prý delší čas normálně komunikoval, ale jednoho dne si nějak přestali rozumět. Dáma se totiž s Babišem neshodovala v pohledu na řešení uprchlické krize. Zlobí jí ale i to, že Babiš ji označoval za „Kristýnku“.

Celý článek naleznete zde

„Že o mně Babiš mluví jako o Kristýnce, ukazuje na jeho paternalistický způsob vedení strany. On je moudrý otec, který si vychovává své děti – a ty musí pochopit, že poslouchat je správné, protože rodič má vždy pravdu,“ řekla serveru deníku Zelienková. „V tomto směru se moje výchova v ANO opravdu nepovedla. Mám své skutečné rodiče a ti mě učili, abych se nestýkala s lidmi, kteří lžou a kradou,“ dodává poslankyně.

Teď doufá, že po volbách v roce 2017 bude mít víc štěstí. Zkusí ho najít v Kalouskově TOP 09.

„Když jsem pochopila, že ANO je populistické hnutí, které se k tématům vyjadřuje na základě okamžité veřejné poptávky, začala jsem si více všímat postojů jiných stran k jiným tématům, která mě zajímala. To je rozvoj ekonomiky, podpora středního stavu, o který se každý demokratický stát opírá, naše práva a povinnosti v EU, bezpečnost ve světě, který nás obklopuje. A je pravda, že v těchto otázkách se mi TOP 09 stala nejbližší, jakkoli naše názory v mnoha bodech nejsou identické,“ poznamenává poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…