Když byly volby, seděli jste doma na zadku. A teď nadáváte, vyčetl lidem Foldyna

18.03.2014 11:42

Za to, že sociálních demokratů sedí ve sněmovně jenom padesát, může podle poslance Jaroslava Foldyny 50 procent voličů, kteří při volbách zůstali sedět doma na zadku. Odepsal takto rozezlenému čtenáři ParlamentníchListů.cz, který politikovi vytýká zradu a nečinnost, co se týče volebních slibů. Podle poslance se ale jak on sám, tak celá strana, snaží svým volebním slibům dostát.

Když byly volby, seděli jste doma na zadku. A teď nadáváte, vyčetl lidem Foldyna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

Poslanec Jaroslav Foldyna píše, že celá sociální demokracie se snaží prosazovat to, co lidem říkali a slibovali před volbami. Hlavním faktorem však prý je, že jich nesedí v Poslanecké sněmovně ČR 80 nebo 102, ale jen 50.

„Faktem je, že 50 % oprávněných voličů zůstalo sedět doma na zadku a teď při pivu v hospodě možná pláčou nad výdělkem. Každá společnost má takovou vládu, jakou si zaslouží a do jisté míry je tato vláda odrazem dané společnosti,“ píše Foldyna.

Poslanec čtenáři píše, že i v těchto podmínkách se ČSSD snaží svůj volební program plnit. Argumentuje tím, že se připravuje snížení odvodů pro zaměstnance starší 50 let či návrhy zákona o snížení DPH na léky. „Do Poslanecké sněmovny jsem v těchto dnech předložil návrh novely zákona o vyrovnání s církvemi, kterým chci prodloužit dobu pro vydávání majetku o jeden rok. V rámci toho roku se budeme snažit prosadit zdanění církve, neboť ta je dnes od daně osvobozena,“ popisuje své kroky ve sněmovně Foldyna.

„Možná vám to připadá málo, mně by se také lépe spalo, kdyby toho bylo více, ale věřím, že příště ti, co zůstali sedět doma na zadku, půjdou k volbám,“ míní Foldyna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…