Když dají Hamáčkovi souhlas, půjdou do několika let do... U disidenta Kroupy se strhla mela kolem referenda v ČSSD

21.05.2018 19:45

Dnešním dnem sociální demokracie spustila vnitrostranické referendum, ve kterém budou do 14. června její členové hlasovat o tom, zda má ČSSD vytvořit koalici s ANO a vstoupit do vlády Andreje Babiše tolerované komunisty. Mnozí se už teď snaží odhadovat, co bude následovat, pokud by nakonec sociální demokraté vstup do vlády odmítli. Se svou teorií, o kterou se podělil na sociální síti, přišel i známý český disident a bývalý předseda ODA Daniel Kroupa.

Když dají Hamáčkovi souhlas, půjdou do několika let do... U disidenta Kroupy se strhla mela kolem referenda v ČSSD
Foto: archiv
Popisek: Chartista Daniel Kroupa

„Pokud sociální demokraté ve vnitrostranickém referendu odmítnou vstup do vlády, bude to znamenat zahájení předvolební kampaně solidní blamáží,“ uvedl na svém facebookovém účtu Kroupa a dodal, že členstvo tím vlastně vyjádří nedůvěru vedení, které bylo zvoleno sjezdem. „Může být pro politické partnery takové vedení ještě důvěryhodné?“ ptal se.

„Až tak bych to nedramatizoval. Spíš by se měla ČSSD přestat snažit působit mediálním dojmem jednoty a zkrátka přiznat vnitrostranické frakce,“ reagoval na jeho příspěvek jeden z majitelů facebookového účtu, podle kterého má ČSSD největší potíže právě s tím, že nejvíce ze všech stran právě ČSSD chce chytat všech sedm zajíců najednou, úplně všechny myslitelné skupiny voličů najednou a zároveň se chce stůj co stůj tvářit jednobarevně jednotně. „To prostě nejde. Chytat všechny zajíce jde, ale to můžou dělat jen přiznaně rozdělené frakce ve straně. Snahy o ukázkovou nerozbornou jednotu a uniformitu ať přenechají SPD Tomia Okamury a babišovcům,“ dodal.

Další z reagujících zase napsal, že sociální demokraté potřebují více funkční a silnou sociální demokracii než bezmocnou sociální demokracii jako fíkový list koalice s komunisty a SPD. „Ale neodmítnou... A důvěryhodnost vedení? Copak dnes někoho zajímá důvěryhodnost? Vždyť Bureš tu devastuje struktury ‚demokratického‘ státu ve svůj prospěch a nemá ani důvěryhodnost, ani důvěru, a to za přihlížení i schvalování nejvyšších představitelů státu...,“ přidal svůj názor další uživatel. „A když Hamáčkovi dají souhlas, tak půjdou během několika let do...,“ stálo v následující reakci pod Kroupovým příspěvkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …