Když dolezu do krámu, dolezu i k volbám. Abych jim to spočítal, píše senior

29.09.2013 12:58

Jsou si protikladem, mají stejné možnosti a stejnou váhu hlasu, jen jedni si myslí, že nic nezmůžou. Senioři to nemají v dnešní době lehké, je jich ale dostatek, a jak někteří podotýkají - nemají už co ztratit. Tak proč za sebe, stejně jako studenti, nebojují?

Když dolezu do krámu, dolezu i k volbám. Abych jim to spočítal, píše senior
Foto: Hans Štembera
Popisek: Seniorka na sluníčku

"Napsala mi stará paní: Nikdo se nás nezastane.. Proboha, dva miliony důchodců a on se jich nikdo nezastane. Dva miliony povětšinou nespokojených voličů a on se jich nikdo nezastane. Důchodci by se měli probudit a uvědomit si svou sílu. Dva miliony voličů, politických aktivistů, kterým nemůžou nic udělat. Nedovedu si představit, že by někomu sebrali kvůli politice důchod, nebo že by se těžkooděnci vrhli na dav penzistů s pendreky či slzným plynem," píše autor článku na serveru BListy.cz.

Podle něj mají senioři zafixované, že jsou staří, bezbranní a oproti mladým lidem nemohou ničeho dosáhnout. Autor to ale vidí jinak - mladí lidé mohou mít kvůli angažovanosti v politické sféře problém například s prací. To důchodcům již nehrozí. "Čtyřicetiletý syn po dva roky bez práce. Několikrát to už už vypadalo, že jej vezmou, pak dali přednost jinému zájemci. Stačilo se zeptat v minulém zaměstnání. Jó, to je předseda odborů, kterého jsme se zbavili, případně dát jméno do internetového vyhledávače. Léta je tam napsáno, že v obecních volbách kandidoval za nesprávnou stranu," stěžuje si muž, který se podepsal jménem Lebeda.

Pravice by se měla bát seniorů

Senioři podle Lebedy časem "získali" nejenom nemalá zdravotní omezení, ale také nebývalé svobody. A to právě v možnosti volby. "Když dolezu každý den do krámu, dolezu také jednou za rok k volbám, abych jim to spočítal..," dodává. A kdo je viníkem? Podle autora článku je to pravice. Ta by se také měla začít bát - a to právě těch "bezmocných" seniorů. "Důchodci rozhodně nejsou tou skupinou, co by se měla bát. Bát by se měla pravice dvou milionů nespokojených," dodává na závěr Lebeda. Dočkáme se tedy někdy revoluce seniorů?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…