Když premiér Sobotka něco potřebuje od ministra, pošle prý paní Bělu Hejnou. Kdo to je?

14.07.2015 9:42

Expremiér Petr Nečas (ODS) měl na Úřadu vlády Janu Nagyovou, která podle všeho řešila celou řadu podstatných věcí a i jeho nástupce ve funkci Bohuslav Sobotka (ČSSD) má k ruce takovou dámu. Jmenuje se Běla Hejná a o její roli v Sobotkově aparátu informuje server Neovlivní.cz. Přivedl ji další expremiér Vladimír Špidla. Sociální demokraté o ní ale příliš nemluví, což připomíná situaci kolem Jany Nagyové. A když už se o ní mluví, tak jen v dobrém.

Když premiér Sobotka něco potřebuje od ministra, pošle prý paní Bělu Hejnou. Kdo to je?
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Pracovala jako má poradkyně na ministerstvu průmyslu. Je velmi pracovitá, má zkušenosti a státní správě rozumí,“ říká bývalý ministr průmyslu, dnes poslanec ČSSD Milan Urban. „Pracovitá, zkušená, inteligentní,“ přidává se někdejší tajemník ČSSD Jiří Havlíček, který zná úřednici ze společného působení na Kutnohorsku.

Hejná prý plní důležité úkoly, které by jí neměly příslušet, v tom je Nagyové-Nečasové podobná. Liší se ovšem v tom, že nebere drahé dárky a její vztah s premiérem je čistě pracovní. A skutečně je zkušenou kariérní úřednicí, která působila i v Lidovém domě. „Běla Hejná má společně s právníkem Radkem Pokorným největší vliv na premiéra. Bezpochyby. Když ode mě Bohuslav Sobotka něco potřebuje, pošle ji,“ tvrdí dle serveru jeden z ministrů sociální demokracie.

Hejná je prý Sobotkovou výkonnou silou, která řeší třeba personální otázky, snažila se např. najít místo pro odvolaného ministra školství Marcela Chládka (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…