Když se mě někdo zeptá, tak mu poradím. To umím dobře, popsal Ivo Rittig, co dnes dělá

30.06.2014 15:59

Lobbista Ivo Rittig v rozhovoru na videokanálu Drtinová Veselovský TV mluvil o tom, jak vypadá jeho práce a jaký má vliv na politiku. Tvrdí, že pracuje jako politický podnikatel. Částečně se prý živí také jako lobbista. Dokáže třeba dobře poradit politikovi, který má zájem o post místopředsedy ve straně.

Když se mě někdo zeptá, tak mu poradím. To umím dobře, popsal Ivo Rittig, co dnes dělá
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

„Moje hlavní činnost je poradenství,“ vysvětluje Rittig a dodává: „To znamená, že když někdo usoudí, že jsem mu schopen poradit, za mnou přijde. Já mu poradím a on si rozmyslí, jestli ta moje odpověď je v pořádku nebo ne a podle toho se potom domluvíme na finančních prostředcích.“

Když se mě někdo zeptá, tak mu poradím. Umím poradit dobře

Rittig tvrdí, že má zkušenosti z maloobchodu, velkoobchodu, hotelu, restaurace či luxusní módy. „Stýkám se s tisíce lidmi. Za tu dobu jsem pochopil, že některé byznysy fungují tak, jak fungují,“ prohlásil v DVtv.

Sám by se označil za politického podnikatele, i když připustil, že část jeho práce se může nazvat lobbingem. „Já myslím, že vím, jak funguje byznys. A když se mě někdo zeptá, tak mu poradím. A myslím si, že mu umím poradit dobře,“ prohlásil s jistotou.

V pořadu u moderátora Martina Veselovského přiznal, že se v minulosti dostal i ke státním penězům. „Já myslím, že určitě. Moje firma Prospekta Rittig Partners vytvořila kodex a dostala za to zaplaceno od státních lesů. Mimo jiné dneska je ten kodex součástí smluv všech pracovníků. Já si možná půjdu říct, jestli tam náhodou nemám další peníze,“ prohlásil Rittig.

Jsem schopen poradit politikovi, jak to vypadá se jeho ambicemi

Veselovský se pak snažil zjistit, co konkrétního dokáže Rittig nabídnout politikům: „Jsem vysoký politik, který se chce stát místopředsedou strany. Jste ten správný člověk, za kterým jít?“

„Můžu částečně odpovědět, jaká je nálada na jeho jméno a na jeho přijetí u voličstva v určitém regionu, který znám. Jsem schopen mu poradit a říct mu pravdivou situaci, jak to s jeho ambicemi vypadá,“ vysvětlil Rittig. Připustil, že by podobnou práci dokázal vykonat pro někoho v sociální demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…