Klára Samková si nedá pokoj. Příznivce islámu dnes už opravdu hodně naštve

24.05.2016 9:55

Poté, co Klára Samková přirovnala na parlamentním semináři nazvaném „Máme se bát islámu?“ islám k totalitním ideologiím nacismu, fašismu a komunismu, rozdmýchala bouři názorů a stanovisek.

Klára Samková si nedá pokoj. Příznivce islámu dnes už opravdu hodně naštve
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

Její slova rozezlila již na místě tureckého velvyslance, který na protest spolu s několika dalšími velvyslanci z místnosti odešel. 

„Považuji chování Kláry Samkové za nesmyslné a absurdní. Udělala ostudu. Nic víc. Tento druh našich obránců před islámem je nebezpečný,“ zkritizoval pak Samkovou například novinář a šéfredaktor Svobodného fóra Pavel Šafr. „Proč ostuda? Řekla svůj názor. Mimochodem odpoví někdo na otázku, zda islám je v souladu s naším chápáním lidských práv a zda není v konfliktu s naší Ústavou?“ zastal se naopak Samkové poslanec za ČSSD Stanislav Huml.

Samková se dnes k celé věci opětovně vyjádřila. „Budu říkat nadále, co si myslím, bez ohledu na to, co vy budete říkat, že si myslíte o mně,“ napsala mimo jiné Samková na svém facebookovém profilu. A svá slova o islámu zopakovala. „Islám je totalitní ideologie, podle se skrývající za náboženství, omezující nejosobnější a nejintimnější lidská práva, je v rozporu s evropským právním systémem, založeným na antických tradicích,“ dodala.

V rozhovoru pro EuroZprávy.cz si pak nebrala servítky vůbec. Turecký velvyslanec podle ní utekl ze sálu jako pubertální kluk. „Zachoval se jako baba,“ tvrdí. Příměr, který na půdě Poslanecké sněmovny uvedla, není podle ní ostrým příměrem, ale pravdivým příměrem. 

Původní text ZDE.

„Je potřeba začít o islámu mluvit a nerozumovat o tom, co znamenal islám pro Araby v 7. století, ale o tom, co znamená pro celou planetu ve století 21.,“ myslí si. 

Samková se vyjádřila také k prohlášení Muneeba Alrawiho, předsedy Ústředí muslimských obcí, který poukazoval na její paradoxní postoj, když v minulosti sama poskytovala právní pomoc Islámské nadaci v Praze. „Pan Alrawi je zbabělec, protože dobře ví, že jsem podle zákona o advokacii zavázána k mlčenlivosti, takže moje obrana proti jeho velmi zavádějícím výrokům je velmi omezená. Islámské nadaci jsem skutečně poskytla právní služby v roce 2001, a to zdarma. Stejně tak jsem poskytovala zdarma právní rady mnoha neziskovým organizacím a pomáhala jsem a pomáhám řadě opravdu chudých lidí. Činím tak po dobu 22 let, co jsem advokátkou,“ vysvětlila k tomu Samková.

Celé prohlášení Kláry Samkové na facebookovém profilu:

Myslím, že je načase, abych vydala toto osobní prohlášení: 1) Budu říkat, co si myslím. 2) Budu i nadále říkat, co si myslím 3) Budu říkat nadále, co si myslím, bez ohledu na to, co vy budete říkat, že si myslíte o mně. 4) Islám je totalitní ideologie, podle se skrývající za náboženství, omezující nejosobnější a nejintimnější lidská pravá, je v rozporu s evropským právním systémem, založeným na antických tradicích. 5) A na závěr... i nadále budu říkat, co si myslím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…