Klaus blahopřál Ficovi k padesátinám. Pochválil ho za kritiku sankcí proti Rusku

15.09.2014 16:45

Bývalý český prezident Václav Klaus popřál slovenskému premiérovi Robertu Ficovi k padesátým narozeninám. Poděkoval mu za udržování dobrých vztahů mezi Českem a Slovenskem a také za racionální postoj v probíhající krizi na Ukrajině. Fico patří ke kritikům sankcí, které na Rusko uvalila Evropská unie. Klaus dopis zveřejnil na svých webových stránkách.

Klaus blahopřál Ficovi k padesátinám. Pochválil ho za kritiku sankcí proti Rusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Klaus popřál Ficovi, aby se mu v politice i v osobním životě dařilo. „Chtěl bych vám poděkovat za váš osobní mimořádný příspěvek ke kvalitě česko-slovenských či slovensko-českých vztahů, za vaše velmi racionální postoje k otázkám současné mezinárodní politiky (zejména ohledně interpretace příčin právě probíhající ukrajinské krize a způsobu jejího řešení, které je vlastně neřešením) a v neposlední řadě za vaše velmi vlídné a přátelské zacházení s paní velvyslankyní České republiky na Slovensku,“ prohlásil bývalý český prezident.

V roli předsedy vlády toho můžete pro Slovensko vykonat více než v roli prezidenta

Dodal, že s Ficem prý vždy měli podobné názory, a politoval ho, že nevyhrál nedávné prezidentské volby na Slovensku.

„Ale myslím si, že v roli předsedy vlády Slovenské republiky toho můžete vykonat snad ještě více než v roli prezidentské. S úsměvem se osměluji podotknout, že jste vlastně na tu prezidentskou funkci stále ještě příliš mladý,“ naznačil Klaus.

Celý dopis ZDE.

Fico: O případné základně NATO by měli rozhodovat Slováci v referendu

Server Echo24.cz připomíná, že se Fico před pár dny ostře vyhradil proti vybudování základny NATO na slovenském území. O takové věci by prý měli rozhodovat Slováci v referendu. V rozhovoru pro deník Nový čas také ostře kritizoval sankce proti Rusku, které jsou podle něj nesmyslné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…