Klaus ml.: Mám obavy, že naladění společnosti dnes připomíná rok 1946

02.03.2021 13:14

V minulých dnech si Česká republika připomněla výročí komunistického puče v roce 1948. Podle předsedy hnutí Trikolóra a poslance Václava Klaus ml. tato událost přestává dominovat naší politice, neboť od pádu komunismu vyrostly již čtyři generace a od sametové revoluce uplynula již téměř stejná doba, jako doba vlády komunistů.

Klaus ml.: Mám obavy, že naladění společnosti dnes připomíná rok 1946
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

„Mám obavy, že naladění společnosti dnes připomíná rok 1946. Samotný „únor 48“ byl již jen razítkem na zásadní přeměně společnosti. Předcházela mu devastace hodnot, úřední likvidace tradičních pravicových stran, jako Agrárníci a Národní demokracie. Předcházelo mu dominantní socialistické uvažování médií a elit v situaci poválečného rozvratu. Předcházelo mu znárodňování větších podniků,“ uvedl Klaus ml. ve svém tradičním pondělním komentáři pro Echo24.cz s tím, že o směřování k nějakému typu socialismu hovořily všechny existující politické síly včetně prezidenta Beneše. Podle Klause ml. kapitalismus nikdo nehájil nebo jen opatrně a nesměle.
 
 
„Nebyla reálná politická síla, která by ukazovala jiný směr. Strany tehdejší Národní fronty byly prošpikované dílem agenty KSČ, dílem prováděly stejnou politiku samy. Ne náhodou pokračovali zástupci lidovců, sociálních demokratů i národních socialistů ve vládě i po únoru, a po celou dobu komunismu. Fierlinger, páter Plojhar a další. Ne náhodou byli občané nuceni volit 40 let jednotnou kandidátku Národní fronty, nikoli kandidátku KSČ. Že převrat řídila a moc ve skutečnosti převzala agresivní a schopná organizovaná síla – komunisté – je jasné. A že leckdo, kdo jim v jejich tažení z pozice užitečného idiota pomáhal, záhy litoval nebo na něj dopadl přímý teror – to víme též. Ale v únoru nešlo o nahodilý a rychlý převrat, jen o dokončení procesu,“ zdůraznil předseda hnutí Trikolóra. 
 

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí
 
V této souvislosti Václav Klaus ml. připomněl, že i dnes podle něj čelíme agresivní, ale jiné levici. „Je také internacionální a má oporu velkých mocností (EU), elit a médií. Neútočí tolik na bohatství a výrobní prostředky, i když u pirátských plánů na přeměřování velikosti bytů a kontrolu jejich využívání nejsme zas tak daleko, jako starý bolševik. Útočí na kulturní bázi, na podstatu člověka. Tu na genderové, tu na rasové bázi,“ domnívá se Klaus a připomněl diskuse o 58 pohlaví nebo „vině“ bílých obyvatel. 
 
Klaus ml. se také domnívá, že tato dnešní levice je stejně jako v minulosti propojena na mezinárodní úrovni, chce novou digitální společnost, vyznává ekologické náboženství, protože chce davu ukazovat pozitivní cíle. „Bolševik měl ‚Světu mír‘,“ připomněl Klaus ml. s tím, že cíle nové levice jsou však dosti podobné. „Růst velikosti ‚dobrého‘ státu, který má vše obstarat, řídit a kontrolovat. Uniformita myšlení, likvidace demokracie. Hledání viníků, odpadlíků a pomatených staromilců, kteří již nesmí ovlivňovat nový svět. Snaha o kádrování a cenzurování. Naše média až na drobné výjimky (ty byly v roce 1947 také) již kokrhají podobným stylem. Řada názorů se nesmí nebo nemá veřejně říkat. Většinoví občané se stahují z veřejného života často ze strachu. Dezinformátor je něco jako kulak před sedmdesáti lety,“ apeluje předseda Trikolóry. 
 
„Lidé hájící kapitalismus a národní demokracii jsou roztříštění. V řadě politických stran je najdeme, ale nikoli v rozhodujících pozicích. Situace je připravená k dramatickému utažení šroubů, média a vystrašení a dezorientovaní voliči rovněž. Lidé cítí, že se něco stane a musí stát. Budeme mít dost síly hájit normální svět a starý dobrý kapitalismus?“ ptá se závěrem Klaus ml. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…