Klaus ml. a Okamura! Procenta, ze kterých kavárna neusne

14.02.2020 20:56

Největší důvěry mezi politiky požívá premiér Andrej Babiš (ANO) a šéf hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší. Vyplývá to alespoň z průzkumu CVVM, jehož výsledky mimo jiné zveřejnil server Aktuálně.cz. Na opačné straně žebříčku je šéf SPD Tomio Okamura.

Klaus ml. a Okamura! Procenta, ze kterých kavárna neusne
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Andrej Babiš na prvním místě oslovil 40 procent respondentů, Václav Klaus mladší za ním zaostává jen o jeden procentní bod. Třetí místo pak patří Janu Hamáčkovi (ČSSD) s 33 procenty. 

Na opačném straně žebříčku, to jest mezi politiky, kterým lidé nejvíce nevěří, se umístil lídr SPD Tomio Okamura. Jemu nevěří 64 procent lidí. 55 procent lidí pak nevěří šéfovi KSČM Vojtěchu Filipovi, lídrovi Pirátů Ivanu Bartošovi (55 procent). Hned za nimi se pak umístil Andrej Babiš, kdy je patrné, že při dotazování mu víc lidí nevěří, než věří. Získal 54 procent hlasů.

A čí důvěra vzrostla nejvíc? Marku Výbornému, dnes již expředsedovi lidovců. Jeho zisk byl dokonce o 11 procentních bodů vyšší než v září. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…